Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η σημασία των μετρητών και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Όλοι μας πρέπει να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται τα μετρητά στην φυσική τους μορφή. Αυτό ασκεί ισχυρό νομισματικό έλεγχο στους τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων και των τραπεζών. Έχουμε πει για τον πόλεμο κατά των μετρητών στην φυσική τους μορφή και θα το κάνουμε πολλές φορές ακόμα. Μιλήσαμε.. για συγκεκριμένους στόχους του μονοπωλιακού κεντρικού νομισματικού σχεδιασμού, οι οποίοι προσβλέπουν στην παρακολούθηση των ιδιωτικών οικονομικών συναλλαγών των πολιτών και στη χάραξη πολιτικής αρνητικών επιτοκίων. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μέσω του οποίου οι κυβερνήσεις καλύπτουν τις βρομιές τους όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το εγγενώς ασταθές τραπεζικό σύστημα.

Σε ένα σύστημα πολιτικού fiat χρήματος και κλασματικών αποθεματικών, υπάρχουν πολύ ελάχιστοι περιορισμοί στην επέκταση της προσφοράς χρήματος και των τραπεζικών πιστώσεων. Η προοπτική της διάσπασης ολόκληρου του νομισματικού συστήματος, περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ασυδοσία των κυβερνήσεων και του τραπεζικού συστήματος στην άμβλυνση της αγοραστικής δύναμης του χρήματος και του ύψους του επιτοκίου – αλλά αυτό δεν αρκεί τελικά.

Η χρήση μετρητών ασκεί έλεγχο και προστατεύει το νομισματικό σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive