Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Nα γιατί δεν πέφτει ο Σύριζα δημοσκοπικά, να ποιοι τον στηρίζουν & γιατί…Όλη η σκληρή αλήθεια σε ενα ποστ στο facebook!

Φωτογραφία της Eystathia Tsigka.
567.000 είναι οι μόνιμοι ΔΥ. Πλέον 85.000 οι κάθε λογής συμβασιούχοι, αθροίζουν 650.000 νοματαίους που «απασχολούνται» στο στενό δημόσιο τομέα. Αν προσθέσουμε και 200.000 του ευρύτερου δημοσίου, φθάνουμε αισίως στις 850.000....

Ποιά είναι η μεταχείριση αυτών των ομάδων τους 33 μήνες διακυβέρνησης συριζανελ;
Απαριθμώ:
– Ουδείς απολύθηκε
– Ουδείς τέθηκε σε διαθεσιμότητα
– Αντιστράφηκε η τάση μείωσης τους και για πρώτη φορά αυξήθηκε, έστω λίγο, ο πληθυσμός τους.
– Ουδείς αισθάνεται ότι κινδυνεύει. Κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες.
– Προστατεύτηκαν από τις συνέπειες της άρνησης τους να αξιολογηθούν.
– Δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο.
– Ουδεμία υπέστησαν περικοπή. Αντιθέτως έλαβαν και κάποιες μικροαυξήσεις.
– Ακόμη και την μνημονιακή υποχρέωση για υποχρεωτική λήψη απόφασης για κήρυξη απεργίας από το 50% + 1 των εργαζομένων ενός σωματείου, που ουσιαστικά θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την προκήρυξη απεργίας, η κυβέρνηση πέτυχε να την μετατρέψει σε 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου. Ενώ σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οι αποφάσεις θα συνεχίσουν να λαμβάνονται με πλειοψηφία των ΔΣ και όχι των ΓΣ. Αυτή η προστασία των συνδικαληστών προσπορίζει σημαντικό όφελος στους προστάτες.
Όλος αυτός ο πληθυσμός νιώθει φιλικά αισθήματα προς την κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεται ότι έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις, την διατήρηση του κρατισμού και την επαύξηση της ισχύος του. Αισθάνονται προστατευμένοι.
Αν στο σύνολο των μισθοδοτουμένων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο προστεθούν και οι σύζυγοι, μιας και τα συμφέροντα είναι κοινά, αθροίζεται μία κρίσιμη μάζα 1.700.000 ψηφοφόρων φιλικά έως φανατικά διακείμενων προς την κυβέρνηση. Τουλάχιστον ένα 70-80% αυτού του κόσμου την στηρίζει και θα την στηρίζει μέχρι τέλους.
Μην παραξενεύεστε λοιπόν και μην απορείτε όταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο σύριζα εμφανίζεται να συγκρατεί ένα σκληρό πυρήνα 18-25% των δημοσκοπουμένων. Το φαινόμενο αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Μεταβολές θα υπάρξουν μόνο εάν προκύψουν σημαντικές μειώσεις απολαβών, είτε απολύσεις, είτε οιεσδήποτε πολιτικές βλαπτικές προς το σώμα της δημοσιοϋπαλληλίας. Κι αυτό δεν νομίζω πως θα συμβεί.  
George Billinis

4 σχόλια:

  1. Ποια μαλ@κια αρθρο δεν εχω διαβασει...!!!! Δηλαδή με τις αλλες κυβερνησεις απολυθηκανε και κινδυνεύανε και τωρα βρήκαν των σωτηρα τους....??????????? Τι παπαριες ειναι αυτες που λες...???? ¨Η δεν εχουν μειωθει οι μισθοι τους αρκετα...???? Μηπως τους μπερδευεις με τους βουλευτες...????
    Τελος παντων , οπως ειναι εμφανες ο αρθρογραφος δεν θέλει να μας ενημερωσει για κάτι ακλά να βγαλει τον κομπλεξισμο του και το μισος του προς τους Δ.Υ. , γιατι πιθανον να ξθελε ( ή να προσπαθησε ) αλλά δεν τα καταφερε να ειναι στις τάξεις τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως φαίνεται μάλλον είσαι ένας από αυτούς τους κηφήνες ΔΥ που μας ταλαιπωρούν. Πολύ σωστά τα λέει το άρθρο, και λίγα λέει.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΩΣΤΑ; ΕΙΣΑΙ ΔΥ Η ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥΣ; ΤΗΝ "ΝΥΦΗ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙ ΔΥ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΕΦΤΕΙ!

      Διαγραφή
    3. Οχι ρε φιλε , ουτε Δ.Υ. ειμαι ουτε τους υπερασπιζομαι...!!!Απλα δεν μπορω να διαβαζω μ@λ@κιες....!!!! Με την λογικη του "αρθρογράφου" θα πρεπει να ανεβουν και τα ποσοστα της Ν.Δ. και του Πασοκ , αφου ουτε αυτοι τους διωξαν κ τους απολυσανε . Το ιδιο σκατα ηταν και πριν και τωρα ο Δημοσιος τομέας!!!
      Αυτο που λεω ειναι οτι δεν ισχυουν οι παπαριες που γραφει οτι οι Δ.Υ. θελουν να συντηρισουν τους ανθελληνες προδοτες του Συριζα στην κυβερνηση γιατι εχουν οφελος...!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive