Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Το ομολογούν συνέχεια! Γιατί κανείς δεν ακούει; - "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες"! ΒΙΝΤΕΟ

Το ομολογούν συνέχεια! Γιατί κανείς δεν ακούει; - "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες"!
Του Άρη Δημόπουλου.  Ζούμε το απόλυτο θέατρο παραλόγου στην Ελλάδα της "πρώτης φοράς αριστεράς". Οι ίδιοι που όχι μόνο αθέτησαν κάθε είδους υπόσχεσή τους αλλά συνέχεια με άλλα δύο μνημόνια τις πολιτικές λιτότητας, τώρα επιχειρούν να δώσουν την..."λύση" του δήθεν κοινωνικού κράτους....
Ενός κράτους που θα επιβλέπει τους πάντες και τα πάντα με το να γίνει ο..."εργοδότης" τους!  Πως θα επιτευχθεί αυτό; 


Εδώ και ήδη τρία χρόνια, οι Έλληνες έχουν έρθει σε επαφή με το "Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα", το κρατικό επίδομα που επί της ουσίας κρατά τους Έλληνες στην "αέναη ανεργία". 
Δείτε ποια ακριβώς είναι η "λύση" που επιχειρούν να φέρουν ιδιαίτερα από το 2018 και μετά, αφορώντας όχι μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά ανθρώπους και από ανώτερα κοινωνικά στρώματα! 
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Η χώρα έχασε από το 2010 το 25% του ΑΕΠ της. Άρα δημιουργήθηκε μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων που έχουν ανάγκη το λεγόμενο κοινωνικό κράτος και για τους οποίους οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και συμπληρώνει: «Εμείς φτιάξαμε έναν μηχανισμό για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος προκειμένου να παρακολουθούμε τι κάνουμε όσον αφορά τις προνοιακές πολιτικές. Τον μηχανισμό αυτόν οι Έλληνες θα τον βιώσουν στην καθημερινότητά τους σε όλη τη χώρα το 2018».
Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα η κα Φωτίου λέει ότι «η μνημονιακή υποχρέωση είναι τα δύο επιδόματα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και για το τρίτο και το τέταρτο να γίνουν ένα. Εμείς δεν θέλουμε να θίξουμε το επίδομα που παίρνουν οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά θέλουμε να αυξήσουμε το επίδομα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Όλα αυτά θα γίνουν εφόσον συνεννοηθούμε με τους θεσμούς για τη λεγόμενη αναθεώρηση δαπανών. Από εκεί θα προέλθουν τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα».
Για το κοινωνικό μέρισμα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λέει ότι «δεν αφορά μόνο την ακραία φτώχεια, στην οποία τα μεμονωμένα άτομα υπολογίζεται να έχουν εισοδήματα έως 2.400 ευρώ. Δυστυχώς τα εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 30-50% από το 2010-2015 και επομένως, σήμερα το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος που ανακοινώσαμε. Αυτές είναι οι επιπτώσεις της καταστροφής του 25% του ΑΕΠ που συντελέστηκε».
Που όμως οδηγεί η πολιτική του "σε πληρώνω για κάθεσαι", νοοτροπία η οποία δυστυχώς έχει εισχωρήσει για τα καλά στο μυαλό του νεοέλληνα; 
Είστε σίγουροι πως αυτό λέγεται κοινωνικό κράτος;

1 σχόλιο:

  1. σε μια ελλαδα που εχει χρεοκοπησει και σε αυτη την φαση που βρισκομαστε θα επρεπε να υπαρχουν μονο 3 επιδοματα:i) το επιδομα για τα παιδια ii) το επιδομα για τους αναπηρους(για τους πραγματικους και οχι μαιμου) και iii) ενα επιδομα εργασιας που θα μετονομαστει επιδομα συμπληρωματος ημερομισθιου,θα βρουμε 10-20 ''μη ελκυστικες εργασιες''(π.χ. συγκομιδη) και εφοσον πας να δουλεψεις σε αυτες τις δουλειες θα παιρνεις κανονικα το ημερομισθιο απο τον εργοδοτη που θα συμπληρωνεται με το συγκεκριμενο επιδομα,μεχρι να βρεις κατι καλυτερο θα ζεις κατι παραπανω απο αξιοπρεπως,αν μεινεις ικανοποιημενος μπορει και να μην θελεις να αναζητησεις αλλη εργασια,χρηματα για να καθεσαι δεν υπαρχουν,αυτα θα ηταν τα αυτονοητα σε καθε χρεοκοπημενη χωρα εκτος βεβαια απο την Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive