Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Νεκρή από βόμβα στο αυτοκίνητό της η Μαλτέζα δημοσιογράφος των Panama Papers

Αποτέλεσμα εικόνας για μαλτέζα δημοσιογράφος των Panama Papers
Μία από τις πιο γνωστές αποκαλυπτικές φωνές στη Μάλτα, η μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, δολοφονήθηκε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της. 
Αποτέλεσμα εικόνας για μαλτέζα δημοσιογράφος των Panama Papers
Μια μπλόγκερ από τη Μάλτα, η οποία είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για διαφθορά και συμβάλει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της....
Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία είχε εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας της, ήταν όμως πιο γνωστή για το μπλογκ της, στο οποίο αποκάλυπτε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Είχε εργαστεί ιδιαίτερα πάνω στα Panama Papers, μέσα από τα οποία αποκάλυψε ύποπτες δοσοληψίες μαλτέζων πολιτικών.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαλτέζα δημοσιογράφος των Panama Papers
  • Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15:00 της Δευτέρας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η Καρουάνα Γκαλιζία. Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες και εκτινάχθηκε σε χωράφι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 53χρονη γυναίκα.
Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε κοντά στην κατοικία της, από την οποία μόλις είχε φύγει.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαλτέζα δημοσιογράφος των Panama Papers
Το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου μετά την έκρηξη βρέθηκε σε ένα χωράφι 
Η τηλεόραση της Μάλτας μετέδωσε ακόμη την πληροφορία ότι πριν από δύο εβδομάδες η δημοσιογράφος είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι την απειλούν.
Στις αρχές Ιουνίου το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ κέρδισε με άνεση τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την αποκάλυψη μιας σειράς σκανδάλων στα οποία εμπλέκονταν στενοί συνεργάτες και συγγενείς του πρωθυπουργού.
Στις αποκαλύψεις αυτές έπαιξε κεντρικό ρόλο η Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία είχε καταγγείλει ότι ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ και η σύζυγός του είχαν χρησιμοποιήσει μια offshore για να αποκρύψουν χρήματα που έλαβαν από τον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν.
Μετά τη δολοφονία, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη μνήμη της δημοσιογράφου 
Αποτέλεσμα εικόνας για μαλτέζα δημοσιογράφος των Panama Papers
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μουσκάτ κατήγγειλε τη «βάρβαρη δολοφονία» της δημοσιογράφου και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης» είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους Μαλτέζους να παραμείνουν ενωμένοι.
Την περασμένη άνοιξη το Politico είχε συμπεριλάβει την Μαλτέζα μπλόγκερ στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη», γράφοντας για αυτήν ότι είναι «ένα WikiLeaks από μόνη της, μια σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive