Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΗΤΗ. Θρηνεί ο Σάρχος στο Μαλεβίζιο: Πήγε να σβήσει τη φωτιά, έπεσε πάνω της & κάηκε ζωντανός

Λίγες ώρες μετά το άδοξο τέλος του 67χρονου Γιάννη Σηφάκη που κάηκε ζωντανός στην προσπάθεια του να κάψει κλαδιά το απόγευμα της Πέμπτης,  η κοινωνία του Σάρχου παραμένει συγκλονισμένη. Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Σάρχος στο Δήμο Μαλεβιζίου....
Ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, πραγματοποιούσε καύση κλαδιών σε αγροτική περιοχή και κάηκε ζωντανός. Τι δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής
«Η καύση είναι το πιο εύκολο και το πιο επικίνδυνο σύστημα που προβαίνει ο καθένας, ενώ υπάρχουν μηχανήματα θρηματοποιητές δεν τα χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα, δυστυχώς να έχουμε τέτοιου είδους περιστατικά», ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ., κ. Μαραγκάκης.    
Ο κ. Μαραγκάκης, κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση, ανέφερε ότι «Ο άτυχος άνθρωπος πήγε να καταφέρει κατάσβεση και συνέβη το ατυχές γεγονός.», συμπληρώνοντας «Ήταν μία άτυχη στιγμή. Ο καιρός δεν ήταν επικίνδυνος, δεν υπήρχαν άνεμοι, ή στροβιλισμοί. Ο άνθρωπος κάπου πανικοβλήθηκε, λιποθύμησε και έπεσε πάνω στη φωτιά.»
Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής, μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε και στην καύση των κλαδιών, κίνηση στην οποία προβαίνουν πολλοί αγρότες, τονίζοντας ότι η Αντιπυρική Περίοδος λήγει στις 31 Ιανουαρίου.
Παράλληλα, ανέφερε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο όταν έχει υγρασία και δεν πνέουν άνεμοι, σε αποψιλωμένη περιοχή, μπορούμε να κάψουμε κλαδιά, σε μικρούς σορούς που μπορούμε αν ελέγξουμε, παρόλα αυτά επιβάλλεται να υπάρχουν πάντα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.
Το χρονικό της τραγωδίας
Συγκεκριμένα, ο άνδρας, σύμφωνα με μία εκτίμηση, αρχικά έχασε τις αισθήσεις του, εξαιτίας των αναθυμιάσεων και στη συνέχεια, απανθρακώθηκε.
Ενώ, μία δεύτερη εκτίμηση αναφέρει ότι οι φλόγες από την καύση των λιόκλαδων πλησίασαν τα παρακείμενα μουρέλα και άρχισαν να τα καίνε, με αποτέλεσμα ο άνδρας στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πυρκαγιά, τυλίχθηκε στις φλόγες αρχικά από τα πόδια.
Η απανθρακωμένη σορός του άτυχου άνδρα αναγνωρίστηκε από μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Στο σημείο, λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ στην περιοχή όπου έλαβε χώρα η τραγωδία, μετέβησε κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, ιατροδικαστής, καθώς και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive