Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΖΙΡΑΙΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ; Σαουδάραβας κληρικός: Να μην οδηγούν οι γυναίκες γιατί … ΒΙΝΤΕΟ


Ένας Σαουδάραβας κληρικός έχει βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς είπε ότι οι γυναίκες δεν αξίζουν να οδηγούν επειδή έχουν μόνο ένα τέταρτο ενός εγκεφάλου. Ο Σεΐχ Σαάντ Αλ-Χιτζρί, απαγορεύτηκε επίσης να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα εξαιτίας των εξωφρενικών του σχολίων. Ο Αλ-Χιτζρί έκανε τα σχόλιά του σε μια διάλεξη με τίτλο:...
«Τα κακά που προκύπτουν όταν οδηγούν οι γυναίκες». Οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν εντελώς στην πιο σκοταδιστική χώρα του πλανήτη, με πολλές να βρίσκονται στη φυλακή, απλώς και μόνο επειδή προσπάθησαν. Σύμφωνα με τον κληρικό, οι γυναίκες έχουν μόνο μισό εγκέφαλο ως εναρκτήριο μέσο σκέψης, αλλά, όταν προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε αυτό τα ψώνια, αυτό γεμίζει κατά το ήμισυ και «καταλήγουν μόνο με ένα τέταρτο», όπως παρουσίασε η Jerusalem Post. Ένα βίντεο τoυ σεξιστικoύ παραληρήματος του Αλ-Χιτζρί κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, προκαλώντας αντίδραση από πολλούς στο βασίλειο, που χρησιμοποίησαν το hashtag «Al-Hijri says women have a quarter of a brain» για να εκφράσουν την οργή τους. «Έμεινε έγκυος, τον γέννησε, τον ανέθρεψε, πέρασε άγρυπνες νύχτες γι’ αυτόν, μέχρι που μεγάλωσε και τώρα την αποκαλεί γυναίκα με ένα τέταρτο ενός εγκεφάλου. Ο ίδιος και όλοι σαν αυτόν πρέπει να απαγορεύται να εμφανίζονται οπουδήποτε», έγραψε ένας χρήστης. «Ορκίζομαι στον Θεό, αυτοί που έχουν ένα τέταρτο του εγκεφάλου, είσαι εσύ και οι φίλοι σου που σου έδωσαν βήμα για να λες απόψεις βγαλμένες από σκληροπυρηνικές ισλαμικές νοοτροπίες. Είναι η γυναίκα που μεγαλώνει τον άνθρωπο και είναι ο πυρήνας της επιτυχίας», είπε ένας άλλος. Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη απολυταρχική μοναρχία στον κόσμο, που κόντρα σε κάθε λογική, έχει έδρες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών (την ώρα που είναι η χώρα με τη μικρότερη ελευθερία γυναικών), έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό για τη συμπεριφορά απέναντι στο γυναικείο πληθυσμό του βασιλείου. Για να μην ανησυχεί όμως, ο αγανακτισμένος, ή απλά ενδιαφερόμενος αναγνώστης, σε μια προφανή κίνηση για να διορθωθεί αυτό, η κυβέρνηση καθιέρωσε ένα «συμβούλιο κοριτσιών» που αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες που… ξέρουν καλύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive