Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάστε: Το πείραμα της Θράκης, η τροπολογία-κερκόπορτα. Του Κίμωνα Χαραλάμπους.

Διαβάστε: Το πείραμα της Θράκης, η τροπολογία-κερκόπορτα
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης μετά την κατακραυγή από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και δη των… ΑΝΕΛ!  Τελικά τι συμβαίνει; Τεστάρουν τις αντοχές του Έλληνα; Θέλουν να δουν πόσα είναι έτοιμος να αποδεχθεί....
τώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο χάρη στην φορολογική πολιτική που ακολουθείται και τα Μνημόνια που πλέον έρχονται δύο-δύο;  Ήταν πείραμα αυτό;  Πάντως εν προκειμένω ανυψώθηκαν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική με κόστος και σίγουρα η αντίδρασή τους αυτή, που, όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, συνέβαλε στην απόσυρση της τροπολογίας, τους δίνει πολιτικό οξυγόνο σε σχέση με τα διεθνιστικά μέτρα που έχουν αποδεχθεί.  Οι διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ αλλά και το «μπλόκο» που έκαναν στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν αποτελεσματικά.  Ως εκ τούτου, ο Στ. Κοντονής ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δοθεί χρόνος να την μελετήσουν όσοι διαφωνούν και θα την επαναφέρει μετά από δέκα ημέρες, όπως είπε.  Κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας τάχθηκε η Ενωση Κεντρώων, καθώς διαφωνεί στην ουσία της, ενώ ο εισηγητής του Ποταμιού ανέφερε ότι το κόμμα θα διατυπώσει την τελική του άποψη στην πορεία συζήτησης του νομοσχεδίου.  Σημειώνεται πως η τροπολογία-κερκόπορτα του υπουργείου Δικαιοσύνης ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», καθώς επίμαχη διάταξη, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις, τροποποιεί τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, (συγκεκριμένα το άρθρο 758), με αποτέλεσμα να ανοίγει νομικά ο δρόμος για τα σχέδια της Άγκυρας αναφορικά με τη νομιμοποίηση σωματίων με τον προσδιορισμό «τουρκικός» ή «τουρκική».  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του inkomotini.gr, μετά από δύο απορριπτικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» με τον συγκεκριμένο προσδιορισμό, η διοίκηση του συλλόγου είχε καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) από όπου εκδόθηκε απόφαση για την οριστική αναγνώριση του εν λόγω συλλόγου, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.  Η απόφαση όμως αυτή έκτοτε, ουδέποτε κατέστη εκτελεστή από την ελληνική έννομη τάξη, αφήνοντας μετέωρο το θέμα, καθώς υπήρχαν πολλές και έντονες αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, για τη σκοπιμότητα υλοποίησης μιας τέτοιας απόφασης.  Η κυβέρνηση έρχεται τώρα ουσιαστικά με φωτογραφική τροπολογία να δώσει τη δικονομική δυνατότητα στους νομικούς παραστάτες της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», να καταθέσουν εκ νέου προσφυγή για την οριστική αναγνώριση της απόφασης του ΕΔΑΔ.  Σίγουρα πρέπει να επικροτηθεί η απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας, η οποία συνιστά πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα μάτια όλων πρέπει να είναι «ανοιχτά», τώρα που κάποιοι θέλουν να μας τα κλείσουν μέσω των Μνημονίων, τα οποία έχουν ανοίξει την κερκόπορτα για πολλά δεινά, τα οποία ευχόμαστε να αποφευχθούν.

6 σχόλια:

  1. Σε δέκα μέρες θα επανέλθουν δυμίτεροι
    Εχουμε ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ βάσει του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αλλά και της ΣΥΝΘΕΣΗΣ του Πληθυσμού μας.Ο Αρειος Πάγος απεφάνθη δύο φορές επί του θέματος των υποτιθεμένων Τούρκων της Θράκης.Επί πέον οι ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ της Θράκης είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ βάσει έρευνας του DNA!!!!(Oμότιμος Καθηγητής Κ.Τριανταφυλλίδης-ΤΟ DNA ΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)Οι μόνοι αλλοεθνείς είναι οι 2200 εβραίοι.
    Η Βουλή των ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ θέλει να ψηφίσει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!!!
    Στόχος να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στην επικείμενη ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα ψωμι και λαδι και την χώρα μου ακέραιη χωρίς λαθρο κλπ παρά τώρα που φαγητό δεν έχουμε και η χώρα διαλύθυκε... γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ζωή προδότες είναι οι αριστεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το πρώτο έγκλημα το έκανε ο εθνάρχης και δυστυχώς συνεχίζεται απο όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις,ο γκιουλέκας γιατί δεν μας λέει τι σκέφτεται να κάνει η νουδούλα,και ασχολείτε με την ala cart στήριξη των ΑΧ.ΕΛ,στην κυβέρνηση;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΔ είναι μια από τα ίδια. Γι αυτό ο βουλευτής της ψωφοδεξιάς είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

      Διαγραφή
  5. Τα πράγματα είναι απλά θέλουμε να έχουμε κράτος ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να παρακάμψει τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης και ότι η τροπολογία θα έρθει ξανά σε 10 μέρες ώστε να προλάβουν νατην διαβάσουν οι διαφωνουντες βουλευτές, ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΚΑΙ ΡΩΤΩ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΌ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ; ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive