Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Το καλοκαίρι φεύγει οι φωτιές συνεχίζουν. Χίλια στρέμματα έκαψε η πυρκαγιά στη Χαλκιδική. Καλύτερη εικόνα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Δράμα

Χίλια στρέμματα έκαψε η πυρκαγιά στη Χαλκιδική
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της Πυροσβεστικής...
η φωτιά κατέκαψε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, ενώ το πρωί στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη έντασης ανέμων που να δημιουργεί ανησυχία για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων και επέκτασης του πύρινου μετώπου.
Στο μεταξύ, καλύτερη είναι η εικόνα στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης όπου ξέσπασε αργά χθες το βράδυ πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό μερικό έλεγχο, έχει οριοθετηθεί.
Αντίστοιχη είναι η εξέλιξη σε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Λουτρά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μοναστηράκι

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Μοναστηράκι Δράμας, σε ορεινή δύσβατη περιοχή. Από νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέτωπα δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή από χθες το πρωί.
Όλη τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μια πραγματική μάχη με τη φωτιά προκειμένου να την περιορίσουν ώστε να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και απειλήσει τη Δημοτική Κοινότητα της Καλλίφυτου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περισσότερα από 12.000 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ μέχρι στιγμής δεν δηλώθηκαν καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο.
Οι εκτιμήσεις των πυροσβεστικών Αρχών είναι ότι η φωτιά θα τεθεί σε πλήρη έλεγχο μέχρι το απόγευμα, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος των συνεχών αναζωπυρώσεων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που αλλάζουν κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive