Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αφησαν την παροχή «προστασίας» και πλέον επενδύουν τα κέρδη τους. «Νονοί της νύχτας» ιδρύουν «funds»!

Ο εμπρησμός στο γνωστό στριπτιζάδικο Lido Palace της λεωφόρου Συγγρού από τον πρώην ιδιοκτήτη του, που ισχυρίστηκε ότι το έκαψε για να μην πέσει στα χέρια τοκογλύφων, αποκάλυψε ότι οι «νονοί της νύχτας» έχουν επεκτείνει τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητές τους και στην τοκογλυφία....
καθώς η οικονομική κρίση δεν τους αφήνει ικανοποιητικά έσοδα από την παροχή «προστασίας»! ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ...
Οι νέες οργανωμένες ομάδες έχουν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πια ο πακτωλός χρημάτων που τους εξασφάλιζε πολυτελή ζωή σε άλλες εποχές και αναμόρφωσαν το... μάνατζμέντ τους, αλλάζοντας «επαγγελματικό» προσανατολισμό για να αξιοποιήσουν τα μετρητά που είχαν μαζέψει την περίοδο των παχιών αγελάδων.
Την τελευταία πενταετία, οι «νονοί» έχουν συστήσει νόμιμες επιχειρήσεις με τα κεφάλαια που είχαν εξοικονομήσει και δραστηριοποιούνται στη χονδρική πώληση αλκοολούχων ποτών και χαρτικών, υποχρεώνοντας τους καταστηματάρχες να αγοράζουν από αυτούς ό,τι τον χρειάζεται!
Το επόμενο στάδιο περιελάμβανε την αγορά των καταστημάτων, στα οποία πωλούσαν «προστασία» κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Αφού πρώτα «γονάτιζαν» οικονομικά τον ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κέντρου με τον «κεφαλικό φόρο» που του επέβαλλαν, στη συνέχεια του δάνειζαν χρήματα με υψηλό τόκο για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του.
Οταν το θύμα αδυνατούσε να ξεπληρώσει το δάνειο και τους υπέρογκους τόκους, ο «νονός» τού έκανε μια... «συμφέρουσα πρόταση που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί», να πληρώσει δηλαδή τη διαφορά του κόστους της επιχείρησής του από τα χρήματα του δανείου και να την αγοράσει. Με λίγα λόγια, αφού του είχε δανείσει χρήματα από αυτά που είχε... πληρώσει για την «προστασία» του, του έπαιρνε το κέντρο έναντι πινακίου φακής!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο μεγάλα κέντρα της παραλιακής, άλλο ένα στο κέντρο της Αθήνας και δύο στη λεωφόρο Συγγρού έχουν περάσει στα χέρια «νονών της νύχτας», οι οποίοι έχουν τοποθετήσει «αχυρανθρώπους» που εμφανίζονται ως νόμιμοι ιδιοκτήτες. Ωστόσο, το μεγάλο... πάρτι έχει γίνει στη Μύκονο, όπου την τελευταία πενταετία αλωνίζουν οι οργανωμένες ομάδες «νονών», που αρχικά εμφανίστηκαν στο νησί των ανέμων ως εταιρίες «σεκιούριτι» για τη συνοδεία επισήμων.
Στη Μύκονο
Γρήγορα, όμως, άρχισαν να πωλούν προστασία σε καταστήματα στα οποία έβλεπαν ότι μπορούσαν να κάνουν «παιχνίδι» και κατόπιν άρχισαν να δίνουν δάνεια σε καταστηματάρχες. Με αυτόν τον τρόπο έφθασαν τελικά να έχουν στα χέρια τους ακόμα και πασίγνωστα beach bars της Μυκόνου! Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός μπαρ σε διάσημη παραλία του νησιού, το οποίο αγόρασαν αντί μόλις 2.000.000 ευρώ, που ήταν η διαφορά από αυτά που είχαν δανείσει στον ιδιοκτήτη του. Επί έναν χρόνο το δούλεψαν οι ίδιοι και τελικά το πούλησαν σε ξένη εταιρία εστίασης, αντί του ποσού των 20.000.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive