Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ | Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στο νησί (φωτο)


Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στο νησί μας, αυτή τη φορά πιο καταστροφικός και τραγικός από κάθε άλλη φορά. Από το πρωί του Σαββάτου, στις φλόγες έχει παραδοθεί σχεδόν ολόκληρη η ορεινή Ζάκυνθος, χάνοντας για πάντα χιλιάδες στρέμματα πυκνού δάσους αλλά και υπεραιωνόβιους ελαιώνες. Σπίτια, επιχειρήσεις, αποθήκες και παλιές αγροικίες...
υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές, καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο, εκατοντάδες «ντόπιες» ελιές έγιναν κάρβουνο, καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε η Αναφωνήτρια, για την οποία, το νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, δόθηκε εντολή εκκένωσης, καθώς οι τεράστιες φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά μέσα στο χωριό, ενώ μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών ενισχύσεων αλλά και μηχανημάτων έργου του Ελληνικού Στρατού κατέφθασαν στο νησί το Σάββατο και την Κυριακή για να συνδράμουν τις τοπικές δυνάμεις. Τα παράπονα των κατοίκων δεν έλειψαν αλλά και οι ίδιες οι αρχές εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αγανάκτησή τους για τη μη ανταπόκριση των ιδιωτών υδρομεταφορέων στις κρίσιμες ώρες. Τέλος, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει Αστυνομία και Πυροσβεστική για τον εντοπισμό δύο υπόπτων που έγιναν αντιληπτοί από τον κυβερνήτη πυροσβεστικού ελικοπτέρου και που κινούνταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα σε περιοχή δυτικά των Μαριών, με σκοπό νέα εμπρηστική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive