Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

"Κόλαση" φωτιάς στη Ζάκυνθο

Κόλαση φωτιάς στη Ζάκυνθο: Πάνω από 10 τα πυρήνα μέτωπα
Ποια στοιχεία κάνουν τις τοπικές Αρχές να μιλούν για εμπρησμό. Ακόμη δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο αργά το βράδυ της Κυριακής. 


Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι φωτιές ξέσπασαν στις περιοχές Κάμπι και Άγιος Νικόλαος. Στo νησί εκδηλώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες περίπου 15 πυρκαγιές....
 Σοβαρότερες κρίνονται οι πυρκαγιές σε Καταστάρι και Κοιλιωμένο, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τον Αγαλά. Το απόγευμα, παραδόθηκε στις φλόγες ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο χωριό, περίπου 100 μέτρα από τον κύριο οικισμό του Αγαλά.
Η συνολική δύναμη που επιχειρεί στην Ζάκυνθο έχει διαμορφωθεί σε 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα, ενώ 4 ελικόπτερα έκαναν εκ περιτροπής ρίψεις νερού από αέρος στις πυρκαγιές μέχρι να νυχτώσει.
Πάνω από 10 ενεργά πύρινα μέτωπα
Ξεπερνούν τα δέκα τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο, η οποία είναι παραδομένη στις φλόγες για τρίτη μέρα. Πριν από λίγη ώρα, μια νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνισή της, αυτή τη φορά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι.
Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.
Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ιδιαίτερα ισχυροί, κάτι που βοηθάει την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ αντίθετα εμποδίζει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να απογειωθούν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.
Εικόνες σοκ
Η μεγάλη καταστροφή που έχει προκαλέσει η «κόλαση» φωτιάς στη Ζάκυνθο αποτυπώνεται μέσα από μια φωτογραφία που ήδη κάνει το γύρο του Διαδικτύου και συγκλονίζει.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει ο ιστότοπος imerazante, απεικονίζεται η παραλία Δάφνη στο Βασιλικό. Εκεί, οι λουόμενοι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μικρά παιδιά, βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή Ντερέτες.
1
«Φουντώνουν» τα σενάρια που κάνουν λόγο για εμπρησμό
Οι συνεχόμενες πυρκαγιές που εκδηλώνονται στο νησί της Ζακύνθου μεγαλώνουν τις υποψίες για το σενάριο του εμπρησμού. Τα χτυπήματα έχουν κορυφωθεί, αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν άλλον τρόπο, πως είναι δυνατόν να ξεσπάνε εννέα διαφορετικά πύρινα μέτωπα σε ένα μέρος, με τέσσερα από αυτά τα πύρινα μέτωπα να ξεσπάνε τα μεσάνυχτα σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις και με διαφορές λεπτών.
Ο δήμαρχος Ζακύνθου μιλά ανοιχτά για εμπρησμό. Ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς εμφανίστηκε βέβαιος πως πίσω από τις πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς που ανέκυψαν χθες στο νησί, κρύβεται ανθρώπινη δραστηριότητα. «Αύριο το πρωί θα πρέπει να ξεκινήσουν ανακρίσεις» προσέθεσε ο κ. Κολοκοτσάς.
Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που σε αρκετές περιοχές ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και οι κάτοικοι εκφράζουν τώρα τους φόβους τους για αγροτικές καλλιέργειες και στάβλους με ζώα. Ήδη έχει καταστραφεί μία αγροικία που ήταν ωστόσο εγκαταλελειμμένη.
Από το προηγούμενο ύποπτο μπαράζ πυρκαγιών είχαν βρεθεί στο νησί αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, που δεν κατέληξαν κάπου, αλλά όπως φαίνεται η έρευνα θα συνεχιστεί, ούτε το drone της Πυροσβεστικής είχε καταφέρει στις περιπολίες του να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις, όμως επίσης αποφασίστηκε να επιστρέψει και να πραγματοποιήσει εκ νέου περιπολίες.
Στο νησί επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες, ενώ από τα ξημερώματα στη μάχη έχει ριχτεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από οχήματα και άνδρες που έχουν μεταφερθεί στο νησί από πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος, όμως το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο λόγω και των ισχυρών ανέμων. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν και οι ντόπιοι με τρακτερ και ιδιωτικές υδροφόρες.  
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και ίσως και για τους εμπρηστές που ενδεχομένως βρίσκονται από πίσω.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive