Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Αντετοκούνμπο: "Δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι δεν είμαι Έλληνας!" Γιατί βρε παιδί μου, έχεις δει Έλληνα μαύρο; Ξέρεις τι θα πεί ΕΛΛΗΝΑΣ; Μάθε λοιπόν.

Αντετοκούνμπο: Δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι δεν είμαι Έλληνας!
Γιάννης και Θανάσης απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και μίλησαν για τα περιστατικά ρατσισμού που έχουν βιώσει, αλλά και για το θέμα της ιθαγένειας, που απασχολεί χιλιάδες μετανάστες.
«Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία», είπε ο Θανάσης αρχικά, για να συνεχίσει:...
«Εδώ υπάρχει η υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε "αυτοί δεν είναι Έλληνες", και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα κι ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε "κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο"! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε "έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα"».
Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στην Εθνική Ομάδα και την ελληνική ιθαγένεια: «Πήγα στην Εθνική ομάδα, παίζαμε φιλικά, πήγαινα στην προετοιμασία με τις ομάδες τις μικρές, των Νέων κλπ και λέγανε "αυτός ο παίκτης γιατί δεν παίζει στα τουρνουά"; Μα, γιατί δεν είχα διαβατήριο κι έφτασα στην Εθνική Ανδρών για να το πάρω! Όταν κάποιος γίνεται 18, πρέπει να τους δώσεις το δικαίωμα να ψηφίζει και να κάνεις ενεργούς πολίτες τους μετανάστες. Πρέπει να το αποδεχθείς αυτό, όπως όλες οι προηγμένες χώρες, και να πεις αυτοί είμαστε και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Να κάνουμε ενεργούς αυτούς τους πολίτες και να δουλέψουν για να φτιάξει αυτή η χώρα».
Ο Γιάννης σχολίασε σχετικά: «Όσο υπήρχε η κακή πλευρά, υπήρχε και η καλή. Οι φίλοι μας ήταν δίπλα μας, βέβαια υπήρχαν κι εκείνοι που έλεγαν άλλα πίσω από την πλάτη μας» και πρόσθεσε: «Έλληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Έλληνας! Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Δεν έχω πάει ποτέ στην Νιγηρία. Αγαπάω την χώρα μου».
Έπειτα συμπλήρωσε: «Γιατί λέγεται μετανάστης 2ης γενιάς; Γιατί υπήρχαν πιο πολλοί, περισσότεροι από εμάς και πολλά παιδιά που δεν μπορούσαν να πάρουν την ιθαγένεια».
Στο τέλος συμφώνησαν σε ένα πράγμα τα δύο αδέρφια: «Θέλουμε να δείξουμε πως πολλά παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. Δεν πρέπει να είσαι Αντετοκούνμπο για να πάρεις ελληνική ιθαγένεια»!
Η αίθουσα του Ιδρύματος πλημμύρισε από... συγκίνηση, όταν η μητέρα τους, Βερόνικα, τραγούδησε το κομμάτι που τους έλεγε όταν ήταν μικρά, και οι Γιάννης και Θανάσης δεν συγκράτησαν τα δάκρυά τους.
Ο παίκτης των Μπακς, μάλιστα, δήλωσε πως θα κάνει κόρες, για να ενισχύσει μελλοντικά την Εθνική Γυναικών, ενώ ο φόργουορντ της Ανδόρα «πάγωσε» τα χαμόγελα, όταν παραδέχθηκε πως γελάει πολύ, επειδή μεγάλωσε στεναχωρημένος.
Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ

Οριστικά αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.
Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία.  

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Πλέον με βάση την απόφαση της Ολομέλειας που δημοσιεύθηκε αναμένεται να χαραχτεί και η νέα «γραμμή» της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος.

Στην απόφασή τους τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ο νομοθέτης έχει μεν τη δυνατότητα να εκτιμά εκάστοτε τις συγκεκριμένες συνθήκες (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές) και να καθορίζει τις προϋποθέσεις κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας κατά τρόπο χαλαρότερο ή αυστηρότερο, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος από το ισχύον Σύνταγμα. Επίσης, ότι το κράτος αυτό είναι εντεταγμένο σε υπερεθνική κοινότητα εθνικών κρατών με παρόμοιες συνταγματικές παραδόσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία σέβεται την εθνική τους ταυτότητα που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική τους δομή.

Συνέπεια δε τούτων είναι ότι ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, τα οποία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα,
κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά με τη βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων (οικογένεια) και οργανωμένων κρατικών μονάδων (εκπαίδευση). Εάν παραγνωριζόταν η προϋπόθεση του ουσιαστικού δεσμού και ο νομοθέτης - εναλλασσόμενος κατά θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος - μπορούσε να τον αγνοήσει και να ελαχιστοποιήσει τα προσόντα κτήσεως της ιθαγενείας, τότε πρακτικώς θα μπορούσε και να προσδιορίσει αυθαιρέτως τη σύνθεση του λαού, με την προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως, με χαλαρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση, με ό,τι τούτο θα συνεπαγόταν για τη συνταγματική τάξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς και την ομαλή, ειρηνική εξέλιξη της κοινωνικής
ζωής, λαμβανομένου σοβαρά υπόψη και του γεγονότος ότι το status της ιθαγένειας είναι αμετάκλητο, αφού η σχετική συνταγματική ρύθμιση απαγορεύει την αφαίρεση της ιθαγένειας».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’  Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση

6 σχόλια:

  1. Οι νεοταξίτες πάνε να διαλύσουν τα ΄Εθνη παρουσιάζοντας σαν μοντέλλα χώρες ,όπως Αυστραλία και ΗΠΑ,που είναι προιόν επιδρομής εποίκων που είχε σαν συνεπεια τον αποδεκατισμό των ντόπιων.
    Δυστυχώς για τον νεοταξίτη ΑΜΟΡΦΩΤΟ Α,η Ευρωπη αποτελειται απο εθνικά κρατη που οι νεοταξιτες θελουν να διαλύσουν για να επιβάλουν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τους
    Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Α.μπορεί να λέει ότι είναι φιλέλληνας ,και φυσικά είναι αφου τρώει τα λεφτά μας αντι να τα δίνουμε σε δικά μας ταλέντα ωστόσο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Α ας γνωρίζει οτι το ομόαιμο(δηλ το DNA) το ομόθρησκο και το ομόγλωσσο χαρακτηρίζει τα Εθνη.ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    Σαν δεν ντρέπεται ,του σταζουμε λεφτά και αυτός προωθεί την αποδόμηση της χώρας.ΑΙΣΧΟΣ
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ,ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΤΕ οπότε το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ καλά θα κάνει να επιστρεψει τα χαρτιά του


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε Γιάννη,Εχεις Ελληνική υπηκόοτητα αλλα Νιγηριανή Ιθαγένεια...Ετσι πρέπει να είναι το σωστο!Το αν αισθάνεται "Ελληνας" είναι άλλο πράγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα δεν δινει υπηκοότητα , διότι μονο οι χώρες με αποικίες και οι χώρες που αποικιοποιηθηκαν έχουν αυτον τον ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΘΕΣΜΟ.Η Ελλάδα είναι εθνικό κράτος και γι αυτό ο εν λόγω κυριος έχει ενα χαρτί ιθαγένειας που δεν ισχύει στην Ελλάδα εφ οσον κρίθηκε παράνομο απο το ΣΤΕ !!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. :'(Έλληνες;-) σαν τον Τσεναϊ να μας λείπουν, δεν τους θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννακη οσο και να το θελεις παρτο αποφαση.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.Εισαι κατι χειροτερο.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.Εισαι 50% Ελληνας και 50% Νιγηριανος η απο οπου αλλου κραταει η σκουφια σου.Με 50-50 δεν εισαι σε καμμια μερια.Ουτε το ενα ουτε το αλλο.Το γκρι χρωμα δεν ειναι ουτε ασπρο ουτε μαυρο.Το ροζ δεν ειναι ουτε κοκκινο ουτε ασπρο.Αλλο το πως αισθανεσαι και αλλο που προσδιοριζεσαι.Το να παρεις ενα χαρτι απο ενα κρατος δεν σημαινει τιποτα.Αυριο θα παρεις πιθανον αλλο τετοιο χαρτι απο αλλο κρατος.Οπως αλλαζεις τις ομαδες δηλαδη.Οποτε σταματα να λες αυτα που σε βαζουν να λες γιατι θα χασεις και αυτους που σε συμπαθουν επειδη παιζεις καλο μπασκετ.Ασχολησου με το επαγγελμα σου και ασε τα αλλα τα δακρυβρεχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με αφορμη το παρακατω ευστοχο σχολιο φιλου:

    ''Νικόλαος Τζιόπας
    Με 5 χρόνια συνεχούς διαμονής του ενός γονέα του στην Ελλάδα και την εγγραφή του στο δημοτικό σχολείο, αποκτά ένα αλλοδαπό παιδί την ελληνική ιθαγένεια.
    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι γραικύλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έρθουν εποχές στο άμεσο μέλλον, που τα ψέματά τους για τα οικονομικά θέματα και το μνημόνιο θα φαίνονται αθώα αστειάκια.Μας αντικαθιστούν τινάζοντας στον αέρα την εθνική μας κοινωνία!''

    και ας επαναλαμβανομαι,ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ τι συμβαινει με τον συγκεκριμενο λαθρονομο χριστοδουλοπουλου περι ιθαγενειας(ο συγκεκριμενος νομος αφορα και ενηλικους μην το ξεχναμε) προσεφυγε κανεις(πολιτης,φορεας κλπ..) στο στε για την ακυρωση του;ξερει κανεις τιποτα;

    πιστευω αν υπηρχε προσφυγη στο στε θα τον εκρινε και παλι αντυσυνταγματικο και θα κερδιζαμε παλι καποιο χρονο αλλωστε το φορουμ μεταναστων περιμενε την προσφυγη οπως ειχε δηλωσει σε καποια συνεντευξη ο προεδρος τους,θυμαμαι αλλωστε πολτικος φορεας ειχε δεσμευτει να προσφυγει στο στε μεσω εκπομπης τους

    υπηρχαν μεγαλες πιθανοτητες να ξανα ακυρωθει ο νομος,τουλαχιστον για την τιμη των οπλων επρεπε να υπαρξει προσφυγη, με την ψηφιση του λαθρονομου χριστοδουλοπουλου για την αποδοση της ελληνικης ιθαγενειας(ο συγκεκριμενος νομος αφορα και ενηλικους μην το ξεχναμε) με το που εγγραφει ενα παιδι στην πρωτη ταξη δημοτικου μπορει αμεσα να αιτηθει και να αποκτησει την ελληνικη ιθαγενεια δεν ισχυει δηλαδη αυτο μετα απο 6 χρονια που και αυτο φυσικα θα ηταν απαραδεκτο ποσο μαλλον σε ανθρωπους που εισεβαλαν παρανομα στην πατριδα μας και που θα επρεπε κανονικα να απελαθουν οπως προβλεπει ο νομος

    γι'αυτο σας λεω ο συγκεκριμενος νομος θα επεφτε 100% στο στε καθως δεν διαφερει στην ουσια απο τον λαθρονομο ραγκουση,περασαν σχεδον 2 χρονια απο τοτε που ψηφιστηκε ο νομος και δεν φαινεται να υπαρχει προσφυγη στο στε,εστω και τωρα για την τιμη των οπλων πρεπει να γινει προσφυγη,οποιος μπορει ας παρει μια πρωτοβουλια

    αν δεν εχει προσφυγει κανεις το θεωρω υποπτο
    στον λαθρονομο ραγκουση προσεφυγε ιδιωτης πατριωτης δικηγορος στο στε και ακυρωθηκε και κερδισαμε παλι καποιο χρονο
    τωρα γιατι κανεις δεν προσεφυγε;
    οποιος πατριωτικος φορεας ή πατριωτικο κομμα-κινημα κλπ...και υπαρχουν πολλοι δεν προσεφυγαν κατα του συγκεκριμενου νομου στο στε ειναι υποπτο,εγκληματικο και προδοτικο καθως η συγκεκριμενη προσφυγη ηταν το τελευταιο οπλο που μας απεμεινε προκειμενου να κερδισουμε καποιο χρονο

    στοιχεια πριν αναλαβει ακομα ο συριζα,φανταστειτε τωρα τι γινεται: http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/StatsCategory2011-2014-20032015.pdf

    ο ελληνικος λαος απλα αυτοκτονει και δυστυχως αυτοκτονει συνειδητα διαφορετικα θα υπηρχε καποια αντιδραση δυστυχως ομως δεν υπαρχει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive