Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν κακό το deal στο Eurogroup. Αλλά .... τους ψηφίζουν!!

kuvernisi-1000
Την… πλάτη στα επικοινωνιακά αφηγήματα που στήνει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, στοχεύοντας να πλάσει ένα περιβάλλον θετικού πρόσημου και εξόδου της χώρας από την επιτροπεία μετά το Eurogroup, γυρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών...

Παρά το γεγονός πως Μέγαρο Μαξίμου και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησαν να… βαφτίσουν τη συμφωνία-μέγκενη ως κομμένη και ραμμένη στους πολιτικούς στόχους του κυβερνητικού στρατοπέδου, προκειμένου να της δώσουν… άρωμα επιτυχίας, ακόμα και οι ψηφοφόροι της Κουμουνδούρου δεν πείθονται, καθώς το 55% αυτών κάνει λόγο για ένα «κακό ή μάλλον κακό» deal.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata (για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών») σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό της τάξης του 47%) χαρακτηρίζει «κακή» τη συμφωνία στο Eurogroup σχετικά με την αξιολόγηση και το χρέος. Παράλληλα, το 20% των ερωτηθέντων τη χαρακτηρίζει «μάλλον κακή», το 13% «μάλλον καλή» και μόλις το 6% «καλή». Ράπισμα και μάλιστα ηχηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του στο ίδιο καυτό ερώτημα. Το 32% κάνει λόγο για μια «κακή συμφωνία», το 23% για μια «μάλλον κακή συμφωνία» και μόλις το 30% όσων τοποθετήθηκαν υπέρ της Κουμουνδούρου στις τελευταίες εκλογές χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «καλό ή μάλλον καλό». Μαύρη τρύπα για τη συγκυβέρνηση είναι και η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στην ερώτηση «τι σας προκαλεί η συμφωνία». Το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει «απογοήτευση», το 16% «αδιαφορία», το 15% «άγχος» και το 12% «θυμό». Ταυτόχρονα, στην ερώτηση «εάν μετά την απόφαση του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο από τα Μνημόνια», το 75% των πολιτών τονίζει πως «διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί».

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σαρωτικό, καθώς η γαλάζια παράταξη κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και συγκεντρώνει ποσοστό 36% έναντι ενός στάσιμου στο 20% ΣΥΡΙΖΑ. Οσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στο 14%, το ΚΚΕ στο 13%, το Ποτάμι στο 9%, η Χρυσή Αυγή στο 9% και η Ενωση Κεντρώων στο 8%.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής, έμεινε σταθερός στην πεπατημένη περί ανοίγματος του δρόμου για έξοδο από την κρίση, ελέω της συμφωνίας συγκυβέρνησης-δανειστών. «Εχουμε όχι το τέλος του δρόμου, αλλά το άνοιγμα του δρόμου για την έξοδο από την κρίση. Πλέον, ο δρόμος είναι ανοιχτός και αυτό το επιβεβαιώνουν αυτές τις ημέρες και οι αγορές. Σήμερα είχαμε τη χαμηλότερη τιμή σε δεκαετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου από την έναρξη της κρίσης το 2010», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

1 σχόλιο:

  1. Αν τα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι σωστά, που δεν είναι βέβαια, τότε είμαστε ο ποιο ηλίθιος λαός του κόσμου. Ο σύριζα μας έχει σκίσει και παίρνει 20 τοις 100. Το κλεφτοπασοκ που έκλεισε σε όλους τους γνωστούς και αγνώστους χρόνους το το ρήμα κλέβω και το ουσιαστικό κλέφτης, να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14. Επίσης το ΚΚΕ που σκότωσε χιλιάδες Έλληνες είναι στο 13. Άρα ή είμαστε λαός ηλιθίων ή η δημοσκόπηση είναι πέτσινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive