Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ .. ΘΑΛΑΜΗΓΟ!! ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 450.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 151 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 4000 ΤΟ .. ΑΤΟΜΟ;;

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας βρέθηκε ένας πασίγνωστος μεγαλοεπιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, όταν η ιδιόκτητη θαλαμηγός του εντοπίστηκε στη Λακωνία γεμάτη με λαθρομετανάστες!...
 Ενας από αυτούς είχε καλέσει με το κινητό του τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 κι έτσι ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, που με τη σειρά του ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Νεάπολης.
Το πολυτελές σκάφος βρέθηκε από το Λιμενικό να έχει προσαράξει σε αβαθή στη βραχονησίδα Λεπτονήσι, κοντά στην Ελαφόνησο, έχοντας πάνω του 151 λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους στην Ιταλία συνολικά 450.000 ευρώ.
Η θαλαμηγός ανήκε στον πατέρα του επιχειρηματία, ο οποίος τη διατηρούσε επί δεκαετίες, αλλά επειδή ήταν άρρωστος είχε ξεκινήσει διαδικασίες για την πώλησή της σε αμερικανική εταιρία.
Τελικά, το πολυτελές γιοτ πωλήθηκε σε ξένη εταιρία αντί 10.000 ευρώ, αλλά προτού γίνει η οριστική διαγραφή του από το νηολόγιο της εταιρίας του επιχειρηματία, ώστε να περάσει στο νηολόγιο της νέας ιδιοκτήτριας εταιρίας, κάποια άτομα, που παραμένουν άγνωστα, πήραν το σκάφος από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης, όπου ελλιμενιζόταν. Από τότε, βρέθηκε στις 20 Απριλίου 2012 φορτωμένη με τους λαθρομετανάστες.
Δίκη
Ετσι, ο γνωστός επιχειρηματίας και ο μεσίτης σκαφών που είχε μεσολαβήσει για την πώληση του σκάφους βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Στη δίκη που έγινε χθες στο Εφετείο, το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία και του μεσίτη ότι όχι μόνο δεν είχαν καμία ανάμειξη στην παράνομη υπόθεση, αλλά και ότι εν αγνοία τους απομακρύνθηκε το σκάφος από τη μαρίνα πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης. Ετσι, τους έκρινε αθώους. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν έγινε γνωστό αν οι Αρχές ερεύνησαν την ύπαρξη της αγοράστριας εταιρίας και των προσώπων που φέρεται ότι την εκπροσωπούν.
Ο καπετάνιος που έβγαλε το σκάφος από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε απόπειρα μεταφοράς αλλοδαπών και, παρότι του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης... 155 (!) ετών, από τα οποία εκτιτέα είναι τα 10 χρόνια! Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα.

3 σχόλια:

  1. η ειδηση ειναι χαρακτηριστικη της παρακμης μας σε ολα τα επιπεδα,σε ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια(ιδιωτες,σωματα ασφαλειας,διπλωματικο σωμα κλπ...)εχουν δυστυχως εισελθει εγκληματικα στοιχεια που βοηθουν στον λαθροεποικισμο της πατριδας μας(με οτι αυτο συνεπαγεται=εγκληματικοτητα,οικονομικη ζημια,ανεργια ελληνων,πληθυσμιακη αλλοιωσης της πατριδας μας σε οποιοδηποτε σημειο της επικρατειας κλπ...) και που καθρεφτιζει μια κοινωνια που εχει επελθει στην απολυτη παρακμη,

    οπως και στους αλλοδαπους λαθροδιακινητες και πλαστογραφους ολων των ειδων νομιμοποιητικων εγγραφων ομοιως και στα εγχωρια σκουπιδια να τον/τους στειλουν κατευθειαν σε καταναγκαστικη εργασια μεχρι την δικη του/τους ομοιως και μεχρι την αποφυλακιση του για 30 χρονια(για να μην πουμε οτι για τους συγκεκριμενους καραπροδοτες το μονο που θα τους αξιζε ειναι η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ καθως με την διαφθορα τους διαλυουν εσκεμμενα την εθνικη και κοινωνικη συνοχη και υποσταση της χωρας και βαζουν σε κινδυνο την εθνικη ανεξαρτησια και κυριαρχια της πατριδας μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρίν λίγο ρυμουλκήθηκε ιστιοφόρο στην κάρπαθο,με 120 λάθρο,δεν κλείνει με τίποτα τα σύνορα περιμένει να τιγκάρουμε καλά,προφανώς,αυτό που δεν ξέρει όμως είναι,οτι θα περάσει ειδικό δικαστήριο για το λαθρομεταναστευτικό με την κατηγορία της προδοσίας...δεν γινόμαστε χώρα υποδοχής και ταυτοποίησης λαθροπροσφύγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγκληματιας πολεμου ολη η συμμορια που μας κυβερνα

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive