Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Κράξιμο για τη... λινάτσα του Σνάιντερ στην Ομόνοια. Από τον ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

«Ολα τα 'χει η Μαριορή, ο φερετζές τής έλειπε» λέει μια σοφή ρήση του λαού μας, που θα μπορούσε να συνοψίσει λακωνικά τις αντιδράσεις γνωστών καλλιτεχνών αλλά και ανθρώπων της διπλανής πόρτας μπροστά στο θέαμα της πλατείας Ομονοίας, η οποία εδώ και καμιά δεκαριά μέρες έχει καλυφτεί με μια τέντα τεραστίων διαστάσεων...

Πρόκειται για την εικαστική εγκατάσταση «Invisible City» του Γερμανού γλύπτη και σπεσιαλίστα στο καμουφλάζ Γκρέγκορ Σνάιντερ (βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2001), στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων σε Αθήνα και Πειραιά από το φετινό Fast Forward Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Η αλήθεια είναι πως ο δημιουργός του εν λόγω πρότζεκτ και οι διοργανωτές του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της... εξαφάνισης της πλατείας Ομονοίας. Ωστόσο, οι απόψεις του καλλιτεχνικού κόσμου διίστανται και, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο έργο που τοποθετήθηκε στις 8 Μαΐου και θα παραμείνει εκεί έως τις 21 έχει καταφέρει να διχάσει τους Αθηναίους που περιδιαβαίνουν την Ομόνοια σε καθημερινή βάση.
Χαρακτηριστικό είναι το... κράξιμο που δέχτηκε ο Γερμανός εικαστικός μέσω facebook από μερίδα καλλιτεχνών αλλά και απλό κόσμο για το καμουφλάζ της πολύπαθης πλατείας του κέντρου της πρωτεύουσας. «Νόμιζα ότι άπλωσαν λινάτσα για να κάνουν έργα και λέω, άντε πάλι» έγραψε η Νικολέτα Βλαβιανού σε συνέχεια του σχολίου της συναδέλφου της Μαίρης Ραζή, πως δεν της άρεσε καθόλου το θέαμα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα γραφόμενα και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων.
«Την κουκουλώνουν»
«Δεν φτάνει που κατασπατάλησαν τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων για να την αναμορφώσουν πέντε έξι φορές, τώρα την κουκουλώνουν με έργο τέχνης» σημείωσε ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, ενώ η Υρώ Μανέ σχολίασε: «Σκέφτονται να μας εξαφανίσουν όλους σιγά σιγά». Οσο για τα σχόλια του κόσμου, τα περισσότερα μιλάνε για «μπερντέ του Καραγκιόζη», «κάμπινγκ για αλλοδαπούς που τους κρύβει τον ήλιο και δεν θα μπορούν να λιάζονται, σύμφωνα με την κυρία Τασία» και άλλα τέτοια, που δείχνουν πως το κοινό σε γενικές γραμμές δεν ενθουσιάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive