Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ. Κάθε χρόνο στις 14 Μαΐου, θυμόμαστε και γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωση της στην υπόλοιπη Ελλάδα. ΦΩΤΟ


Η Θράκη υποδουλώνεται στους Οθωμανούς το 1360. Με το πέρασμα των χρόνων, η Οθωμανική αυτοκρατορία παραχωρεί στον υπόδουλο λαό το δικαίωμα να διαχειρίζεται αυτόνομα κοινοτικά πράγματα σχετικά με την εκπαίδευση και το οικογενειακό δίκαιο.  Η Θράκη σιγά-σιγά...
αναπτύσσεται κοινωνικά και οικονομικά και το 1821, βοηθάει την Ελληνική  Επανάσταση προσφέροντας χρήματα, πλοία αλλά και πολλούς ήρωες. 
Το 1913 η Θράκη επιδικάζεται στους Βούλγαρους με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. Άμεσα οι κάτοικοι επαναστατούν και σχηματίζεται αυτόνομη κυβέρνηση. Η υπόλοιπη Ελλάδα πρόδωσε τη Θράκη με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι να επιστρέψουν και να οδηγήσουν τη Θράκη στην εξαθλίωση και περίπου 250.000 Έλληνες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. 
Το 1919, τα συμμαχικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη Δυτική Θράκη, με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσει η Γαλλία τα συμφέροντα της στη Μέση Ανατολή. Μια νέα, δύσκολη εποχή ξεκινούσε για τη «Χώρα της Θράκης», όπως την ονόμασαν και επίσημη γλώσσα ήταν τα γαλλικά. 
Μέχρι το 1920, που ο Ελληνικό Στρατός εκδιώκει τους Γάλλους και με Συνθήκη των Σεβρών, η Θράκη επιστρέφει στην υπόλοιπη Ελλάδα. 
Σήμερα η Θράκη μας συνεχίζει να υποφέρει βουβά. Παραμένει ξεχασμένη καθώς οι πολιτικές ηγεσίες θυμούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και σπεύδουν στην περιοχή μόνο για την περισυλλογή ψήφων. 
Οι υπόλοιποι Έλληνες, όμως, δεν ξεχνάμε τις θυσίες του θρακιώτικου λαού και την ιστορία που κουβαλάει για να είναι τώρα ελεύθερος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive