Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΠΕΝ! Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑRINE, Η ΝΙΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Στις γαλλικές εκλογές η εργατική τάξη έδωσε μεγάλη δύναμη στην εκπρόσωπο του Εθνικού Μετώπου. Περιοχές που άλλοτε ήταν κάστρα της αριστεράς έχουν στραφεί πλέον οριστικά στην Marine Le Pen. Μεγάλη δύναμη βέβαια της έδωσε και η γαλλική νεολαία. Εδώ και χρόνια "ειδικοί αναλυτές" οδυρόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι το κόμμα πλέον της εργατικής τάξης είναι το Front National της Λεπέν...
Όλα αυτά βέβαια, δεν αγγίζουν ογκόλιθους της πολιτικής του τόπου μας όπως ο πρόεδρος Παυλόπουλος που βγήκε και είπε ότι την Λεπέν την στηρίζουν «υπολείμματα του ναζισμού». Απίστευτες ατάκες ακούμε παιδιά…. Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η επικράτηση της Marine Le Pen (με μωβ χρώμα) και του Emmanuel Macron (με ροζ) στις περιφέρειες της Γαλλίας στον 1ο γύρο. Η χώρα μοιάζει απίστευτα διαχωρισμένη. Στην PACA (Προβηγκία-Άλπεις-Ακτή-Αζούρ), η Le Pen κέρδισε σχεδόν όλα τα τμήματα της περιοχής. Νικήθηκε από τον Fillon στη Νίκαια, αλλά ανέβασε τα ποσοστά της από το 2012. Κέρδισε εύκολα στο Le Vaucluse και στην πόλη Fréjus όπου ο δήμαρχος David Rachline είναι ο επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας. Σημείωση: η PACA είναι μία από τις ισχυρότερες περιοχές του FN.


- Στην περιοχή που τώρα ονομάζεται les Hauts-de-France κέρδισε και τα πέντε τμήματα, συγκεντρώνοντας το 31,03% των ψήφων, περισσότερο δηλαδή από δέκα τοις εκατό του εθνικού της μέσου όρου. Πρόκειται για εξορυκτική περιοχή και περιφέρεια της εργατικής τάξης, που ιστορικά ψήφιζε αριστερά, αλλά τώρα αποφασιστικά ψηφίζει Le Pen.

- Η Marine Le Pen κέρδισε έξι από τα δεκατρία τμήματα της Occitanie, μια περιοχή που επίσης παραδοσιακά ήταν αριστερή και ήρθε πρώτη στις Pyrénées-Orientales, le Gard, le Tarn και l'Hérault.

- Στη Νορμανδία, η Marine κέρδισε με 23,93% και ξεπέρασε το 30% σε αρκετές αγροτικές κοινότητες. Κέρδισε τα τμήματα l'Eure και Seine-Maritime, καθώς και την πόλη του Grand-Quevilly κοντά στη Ρουέν.

Κάτι σαν πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην πόλη Amiens (Αμιένη) πρωτεύουσα της Πικαρδίας (Picardie), της περιφέρειας les Hauts-de-France, μιας περιοχής στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας γνωστή για τη αναπτυγμένη βιομηχανία στον τομέα της αυτοκίνησης (Valéo, Goodyear, Dunlop), όταν εμφανίστηκε απροσδόκητα η Marine Le Pen για να συναντηθεί με τους εργάτες της Whirlpool, 290 από τους οποίους σύντομα θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς η εταιρεία μετακομίζει στην Πολωνία τον Ιούνιο του 2018.

Εκεί η Le Pen είχε τεράστια επιτυχία και έκανε θεαματική εντύπωση στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν για να την χαιρετήσουν και να την χειροκροτήσουν, οι ίδιοι εργαζόμενοι που αργότερα γιούχαραν άγρια τον Εμμανουήλ Μάκρον, τον εκλεκτό της ευρωκρατίας και του τραπεζικού συστήματος. Γιατί ο Macron πήγε επίσης στο Whirlpool-Amiens και συναντήθηκε, όχι βέβαια- με τους εργάτες, αλλά με προσεκτικά επιλεγμένους ηγέτες της διοίκησης και «συνδικαλιστές» (βλ. εργατοπατέρες). Μόνο αργότερα συναντήθηκε με τους εργάτες, μέσα σε έκδηλη αγανάκτηση... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive