Κυριακή 2 Απριλίου 2017

It girl: Κούβα… σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα (μέρος 5ο) ΦΩΤΟ. Γράφει η Γιώτα Μπουγά

varadero_cover
Δέκα μέρες στην Κούβα, λέξη προς λέξη και εικόνα προς εικόνα η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε Αβάνα, Βαραδέρο και Τρινιδάδ, όπως την μεταφέρει η συνεργάτης του Rizopoulos Post, Γιώτα Μπουγά, που επισκέφθηκε το νησί στην πρώιμη μετά-Φιντέλ εποχή...

Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία, τώρα που άνοιξε ο καιρός, για να μιλήσουμε για τις αποδράσεις εκτός Αβάνας. Καθώς όλοι έχουμε στο νου μας την Κούβα σαν εξωτικό προορισμό, ποτέ δεν έχουμε αναρρωτηθεί για τις αποστάσεις από το ένα άκρο του νησιού ως το άλλο.
Όπως έμαθα σχεδιάζοντας το ταξίδι, η απόσταση από την πρωτεύουσα μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο, το Σαντιάγκο της Κούβα, ξεπερνά τα 900 χλμ, οπότε, αν ο ταξιδιώτης δεν έχει στη διάθεσή του αρκετές μέρες, καλό είναι να περιοριστεί στα γνωστά «Θέρετρα» του νησιού, τα οποία δεν θα τον απογοητεύσουν σε καμία περίπτωση.
varadero
Το Varadero, σχεδόν 2 ώρες μακριά από την Αβάνα, είναι ο πιο γνωστός τουριστικός προορισμός και όχι άδικα. Τα 20 χλμ αμμούδινων ακτών, κατατάσσουν τη χερσόνησο αυτή στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες παραλίες της Καραϊβικής. Μη σας τρομάζουν τα μεγάλα συγκροτήματα και ο μαζικός όγκος τουριστών με «βραχιολάκι» στον καρπό, η παραλία σας χωράει όλους.
Από την Αβάνα μπορείτε να οργανωσετε εύκολα μια μονοήμερη εκδρομή στο Varadero είτε ρωτώντας τον ιδιοκτήτη της casa particular σας, ο οποίος δε θα αργήσει να σας βρει οδηγό και κατάλυμα είτε καταφεύγοντας στη λύση «τουριστικό γραφείο» -σε όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία θα βρείτε παραρτήματά τους.
Αφού πάρετε μια γεύση από τις παραλίες της Καραϊβικής, μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας στο χρόνο, πηγαίνοντας στο Trinidad της Κούβας. Εκεί, ο χρόνος έχει σταματήσει περίπου στο 1800, πιο πίσω απ΄ότι στην Αβάνα.
old_car
trinidad
Αξίζει να αιερώσετε 2 ή και 3 μέρες από το ταξίδι σας για να επισκεφτείτε την αποικιακού στυλ κωμόπολη του Trinidad. Αν και έχει τη φήμη του ήσυχου προοορισμού, τους τουρίστες νομίζω δεν θα τους αποφύφετε. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα παλιά αποικιακά μέγαρα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αναπαλαιοθεί και συντηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.
colonial_house
Οι παραλίες, φυσικά, δε λείπουν. Η Playa Ancón και η Costa Azul, μπορεί να μη φτάνουν σε δημοφιλία το Varadero, αλλά δε θα σας απογοητεύσουν.
Το Trinidad μπορεί να «κλείσει» το ταξίδι σας στην Κούβα ή να αποτελέσει μεταβατικό σταθμό για να συνεχίσετε στο Νότο. Ελπίζω να σας άνοιξα την όρεξη, καλές μας βουτιές -προσεχώς- !!!
costal_azul
Φωτογραφίες: Γιώτα Μπουγά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive