Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Γίνεται; ΚΑΙ όμως!! Ντροπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μαδούρο και στην ευρωβουλή! Οι Ευρωβουλευτές του είπαν «όχι» στο ψήφισμα που τον καταδικάζει

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα
Αποτέλεσμα εικόνας για Μαδούρο τσιπραςΚατά του ψηφίσματος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με συντριπτική και διακομματική πλειοψηφία (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Ευρωσκεπτικιστές) 450 συνολικά ψήφων έναντι μόλις 35 αρνητικών, και το οποίο καταδίκαζε το καθεστώς Μαδούρο
Αποτέλεσμα εικόνας για αιμα στη Βενεζουέλα θυματα για τη φίμωση της αντιπολίτευσης αλλά και για μια σειρά αντιδημοκρατικών μεθόδων ακόμα και των δολοφονιών 26 πολιτών, ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα. Οι δύο Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής (Επιτήδειος και Φουντούλης) αλλά και οι δύο του ΚΚΕ (Παπαδάκης και Ζαριανόπουλος) κράτησαν την ίδια στάση...

Ο κ. Κώστας Χρυσόγονος φέρεται να διαφοροποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας τη διάσταση απόψεων με το κόμμα του και την κεντρική γραμμή που είχε χαραχθεί.
Το ψήφισμα
Με ένα ιδιαίτερα σκληρό ψήφισμα το οποίο σθεναρά υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους του ALDE, τη σοσιαλιστική ομάδα και τους Ευρωσκεπτικιστές του ECR, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από λίγο αποφάσισε να παροτρύνει τη Βενεζουέλα να αποκαταστήσει τη δημοκρατική τάξη και να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.
Στη σημερινή σύνοδο της ολομέλειας σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 450 ψήφους υπέρ, 35 κατά και 100 αποχές (σ.σ. μένει να δούμε ποιοι δεν θέλουν να υπάρξει κοινωνική γαλήνη και δημοκρατία σε μια δοκιμαζόμενη χώρα), το Κοινοβούλιο καταδικάζει σθεναρά την «σκληρή καταπίεση», όπως χαρακτηρίστηκε στο ψήφισμα, που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, καθώς και τις ένοπλες ομάδες, κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 20 άνθρωποι να έχουν πεθάνει και πολλοί να τραυματιστούν.
Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα και την έλλειψη διαχωρισμού των εξουσιών και ανεξαρτησίας των κυβερνητικών κλάδων. Αντιτίθενται στην πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναστείλει τις εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης (που ελέγχονται από την αντιπολίτευση), τις οποίες θεωρούν ως μια αντιδημοκρατική πράξη που παραβιάζει το Σύνταγμα.
Το κείμενο υποστηρίζει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης από πολλές χώρες της περιοχής και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για εξωτερική πολιτική να διερευνήσει ενεργά με διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς «άλλα μέτρα που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να αποκαταστήσει την πλήρη δημοκρατία στη Βενεζουέλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive