Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η μοναδική λύση για τα Σκόπια που ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ. Ποιος ο ρόλος των Αλβανών και η Ελλάδα. ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

Η μοναδική λύση για τα Σκόπια
Τελικά η δικαιοσύνη του Χρόνου είναι αμείλικτη. Τα Σκόπια, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια είχαν αναγάγει σε κεντρικό θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής τους πολιτικής τον «Μακεδονισμό» την οικειοποίηση δηλαδή του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας των Ελλήνων, πλέον βρίσκονται στην χειρότερη ίσως φάση της μικρής ιστορίας τους...
Τα πρωτοφανή χθεσινά επεισόδια στην πρωτεύουσα της χώρας δείχνουν πως τα Σκόπια βρίσκονται στο «σημείο μηδέν».
Εξαγριωμένο πλήθος, υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νίκολα Γκρουέφσκι εισέβαλε στο Κοινοβούλιο, προκάλεσε καταστροφές αλλά και προέβη σε ξυλοδαρμούς αντιπάλων. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Ζόεαν Ζάεφ με αίματα στο πρόσωπο να προσπαθεί να βγει από τη Βουλή.
Αφορμή για την εισβολή και τα βίαια επεισόδια ήταν η εκλογή του νέου προέδρου του Σώματος, που προέρχεται από το αλβανικό κόμμα, το οποίο οι οπαδοί του Γκρούεφσκι θεωρούν απειλή για την ενότητα της χώρας.
Και όχι άδικα, καθώς οι Αλβανοί εποφθαλμιούν την Μεγάλη Αλβανία, θέλοντας να αποσπάσουν κομμάτι και από τα Σκόπια, διεισδύοντας σταδιακά στον πολιτικό και κρατικό μηχανισμό του κρατιδίου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αγκίμ Νουχίου, 10 βουλευτές τραυματίστηκαν συνολικά και μερικοί ακόμα αστυνομικοί και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο χώρο.
Περίπου 100 εθνικιστές υποστηρικτές του κόμματος VMRO-DPMNE του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι εισέβαλαν στην Βουλή κρατώντας σημαίες στα χέρια, τραγουδώντας τον εθνικό τους ύμνο και φωνάζοντας το όνομα που δεν τους ανήκει.
Τα επεισόδια συνέβησαν ενώ εδώ και μήνες τα Σκόπια ταράσσονται από συνεχείς διαδηλώσεις μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, από τις οποίες δεν έχει προκύψει ακόμα οριστικό αποτέλεσμα. Οι διαδηλωτές αντιτάσσονται σε μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών του Ζάεφ (SDSM) και των εθνικιστών Αλβανών, τους οποίους θεωρούν απειλή για την ενότητα της χώρας.
Και οι Αλβανοί δεν αποτελούν απλά κίνδυνο για την ενότητα των Σκοπίων αλλά με τις «ευλογίες» της Άγκυρας απειλούν με αποσταθεροποίηση ολόκληρα τα Βαλκάνια και με αποδυνάμωση του χριστιανικού στοιχείου.
Σκοπιανοί και Αλβανοί οδηγούνται σε μεγάλη σύγκρουση.
Οι Αλβανοί δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι τη ψευδεπίγραφη «Μακεδονία», η οποία στήθηκε σε πήλινα πόδια, και στην πραγματικότητα στήθηκε εις βάρος τους.
Ανάμεσά στις δύο χώρες ο γνωστός και μη εξαιρετέος «αποσταθεροποιητής», Τζόρτζ Σόρος. Όλα όσα συμβαίνουν στα Σκόπια και εννοούμε την βία και τις συγκρούσεις, υποκινήθηκαν από αυτόν τον παγκοσμιοποιητή, σχολιάζουν έγκριτοι ανταποκριτές, ο οποίος οδηγεί τα Σκόπια στην διάλυση, προκειμένου να επικρατήσει ένταση στα Βαλκάνια και να υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση της Νέας Τάξης (ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε.), ως είθισται. Οι Αλβανοί χρησιμοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το συμφέρον των Σκοπίων ήταν τόσο καιρό να κινηθεί στην γραμμή Γκλιγκόροφ, ο οποίος είχε παραδεχτεί πως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Να αφήναν δηλαδή τα παραμύθια περί Μακεδονισμού και «Σολούν (Θεσσαλονίκη)» και να συνεργάζονταν με την Ελλάδα απέναντι στον αλβανικό αλυτρωτισμό. Άλλωστε οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν κάνει αμέτρητες επενδύσεις, στηρίζοντας την οικονομία των Σκοπίων, την ώρα που στην Ελλάδα τους διώχνουν λόγω υψηλής φορολογίας.
Ακόμα και τώρα υπάρχει χρόνος συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών, αρκεί τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την όποια προσπάθεια οικειοποίησης όσων δεν τους ανήκουν.
Επιπλέον, ενδεχόμενα να πρέπει να κοιτάξουν προς Σερβία και Ρωσία, προκειμένου να βρουν συμμάχους, οι οποίοι είναι αντίθετοι στα αποσταθεροποιητικά σχέδια της Νέας Τάξης στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive