Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΤΑΘΗ . Γράφει η Μαίρη Καρά

Μεγάλη η θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού έφυγε από τη ζωή  ο αγαπημένος σε όλους ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και έδωσε πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγο πριν μεταφερθεί στην εντατική ο δημοφιλής ηθοποιός, ο ιερέας του νοσοκομείου έκανε βόλτα στους θαλάμους. Κάποια στιγμή πέρασε και από το δωμάτιο που νοσηλευόταν ο Στάθης Ψάλτης.
«Παρακάλεσα τον Θεό να έρθει ένας παπάς και ήρθες εσύ. Σε παρακαλώ θέλω να κοινωνήσω» του είπε ο ηθοποιός...

Ο ιερέας κατέβηκε στον ναό , έφτιαξε Θεία Λειτουργία και τον κοινώνησε. Ο Στάθης Ψάλτης δεν το είχε πει αυτό σε κανέναν, ούτε στην οικογένειά του. Ήταν η τελευταία του επιθυμία.
Το Μεγάλο Σάββατο, όταν πλέον ο Στάθης Ψάλτης είχε μπει στην εντατική, ο ιερέας πέρασε ξανά για να τον δει.
«Έλα κάθισε δίπλα μου» του είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.
Ο ιερέας κάθισε πλάι του για δύο ώρες και λίγο αργότερα επιβαρύνθηκε πολύ η κατάσταση της υγείας του.
Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Στάθη Ψάλτη, τα social media πήραν «φωτιά» από φίλους και θαυμαστές του ηθοποιού. Τα μηνύματα ήταν χιλιάδες με τους θαυμαστές του αείμνηστου ηθοποιού να εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για την απώλειά του.
Κι εγώ σαν μια αναγνώριση για την προσφορά του στην Τέχνη αλλά και για την τιμή που μου έκανε με την φιλία του, του γράφω λίγα αποχαιρετιστήρια λόγια, για να πάρει μαζί του φεύγοντας από κοντά μας για το ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

  Ο τελευταίος της μεγάλης γενιάς των ταλαντούχων ηθοποιών,  που έτριζε το σανίδι με την πηγαία κωμική του ερμηνεία και σειόταν το θέατρο απ' το χειροκρότημα των ενθουσιασμένων θεατών… έσβησε σήμερα στο κρεβάτι του πόνου του γελώντας και ο ίδιος με τα αστεία του.
     Ένας απλός άνθρωπος που δεν κρατούσε αποστάσεις από κανέναν κι ενδιαφερόταν και βοηθούσε στα προβλήματα των συναδέλφων του. Καλλιτέχνες κι εργαζόμενοι στα θέατρα τον λάτρευαν για την καλοσύνη της ψυχής του και για τον ενδοτισμό του, που πρόσφερε ανιδιοτελώς την φιλία του και όχι μόνο.
     Ένας σπάνιος χαρισματικός καλλιτέχνης που γεννήθηκε για να δίνει χαρά στον κόσμο με την τέχνη του και να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του έμπρακτα σε υποψήφιους συναδέλφους του. Προσέφερε την συμπαράστασή του μακριά από δημοσιότητα.
    Ένας ασυμβίβαστος και μοναχικός εργάτης της Τέχνης που δεν αποκάλυψε το εύρος του απύθμενου υποκριτικού του ταλέντου, γιατί ο κόσμος τον γνώρισε σαν κωμικό ηθοποιό κι έτσι τον αποδεχόταν και τον λάτρεψε μέχρι που έσβησε…
     Ένας υπεύθυνος επαγγελματίας που μέσα απ' τις δημόσιες σχέσεις του δημιουργούσε και πολύ καλές φιλίες. Μου το απέδειξε απ' την πρώτη συνέντευξη που του πήρα κι έγινε αφορμή για την μακρόχρονη φιλία μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την λεπτή του χειρονομία στην παρουσίαση του βιβλίου μου, να αγοράσει πολλά βιβλία μου για να τα χαρίσει στους φίλους του.
   Ένας γνήσιος Έλληνας και πατριώτης που αγαπούσε με πάθος την πατρίδα του και στενοχωριόταν για την σημερινή κατοχή της. Δεν έχανε δε ευκαιρία να αναφέρεται δημόσια στην αντεθνική κυβερνητική πολιτική και να ενημερώνει τον κόσμο για τις παρανομίες των πολιτικών, προτρέποντάς τους να μην τους φοβάται και να κρατά
​νε 
ψηλά το ηθικό όπως ταιριάζει στους Έλληνες. Ακριβώς όπως έκανε και ο ίδιος… 
    Ένας πικραμένος πατριώτης που έβλεπε την πατρίδα του να χάνεται και ο πόνος του για την σωτηρία της ίσως να τον κατέβαλε…  δεν θα το μάθουμε ποτέ… πήρε μαζί του το ιερό μυστικό του… και ίσως κι απ' τον ουρανό να μας προσφέρει το πολύτιμο γέλιο του με ένα αισιόδοξο μήνυμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…
ΣΠΑΝΙΕ ΦΙΛΕ ΣΤΑΘΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ.
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΕΛΙΟ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ.  
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΑΙΩΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive