Τρίτη 25 Απριλίου 2017

«Σιγά βρε παιδιά! Πήγα κι εγώ διακοπές … είδα τι έγινε!»: Προκλητικός ο Τσίπρας, κάνει λόγο για ευημερία!



Και τι δεν μας είπε μεταξύ άλλων πολλών απίθανων και πρωτοφανών ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου.
Γράφει η Αλίκη Χατζή
«Τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης θα εφαρμοστούν μόνο στην περίπτωση που οι δανειστές εφαρμόσουν από την πλευρά τους τη συμφωνία για το χρέος … Μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω τα μέτρα». Πρόκειται για σύμπτωμα αφέλειας, εγκληματικής αμέλειας ή επικίνδυνης ανεπάρκειας; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει με απίστευτη ευκολία και θράσος τους πολίτες που έχει ήδη εξαπατήσει:...
Συνταξιούχους, φτωχούς, άνεργους, νέους και μικροεπιχειρηματίες!
Και κοροϊδεύει και τους βουλευτές του για να ψηφίσουν τα μέτρα … που δεν τολμούν να υπερασπισθούν στην κοινωνία.
«Πιστεύω ότι ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μια διαπραγμάτευση που δεν έληξε με σκορ Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός. Κάποια χάσαμε, όντως, κάποια κερδίσαμε όμως, τα αντίμετρα πχ. Επίσης καταφέραμε μέσα από πολιτικοποίηση της διαδικασίας και συμμαχίες στην Ευρώπη, να απομονώσουμε το ΔΝΤ».
Με αυτήν την αναφορά γίνεται πλέον φανερό ότι και αυτές οι … «σκληρές διαπραγματεύσεις» διεξάγονταν με ανεξέλεγκτη ανευθυνότητα κι εφηβική ανωριμότητα, στην τύχη και με πλήρη άγνοια των εθνικών κινδύνων, διότι πώς να το κάνουμε … απομονωμένη είναι η χώρα μας κι όχι το ΔΝΤ, του οποίου τις προτάσεις υιοθέτησε στο ακέραιο ο κύριος Τσίπρας κι η κυβέρνηση του.
«Ναι , τι να κάνουμε; Είχα αυταπάτες, να μη το πω;» μας ειρωνεύτηκε ο πρωθυπουργός που κατά τ’ άλλα άσκησε την …αυτοκριτική του – με ύφος που θύμιζε εξωραϊσμένο Νίκο Ξανθόπουλο – για τους καημένους συνταξιούχους που όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι «αυτά τα μέτρα είναι το εξιτήριο από το πρόγραμμα» – έτσι ονομάζει τώρα τα απεχθή μνημόνια που θα έσκιζε σε μια μέρα!
Έπειτα, μας μάλωσε ότι γκρινιάζουμε για την οικονομική ανέχεια: «Σιγά βρε παιδιά! Πήγα κι εγώ διακοπές … είδα τι έγινε! Το Πάσχα έγινε η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας 7ετιας! Με νέους δρόμους, που άνοιξαν, και με λιγότερα χρήματα μετά από 4 χρόνια κλειστούς δρόμους».
Είναι εμφανές ότι μιλάμε με όρους δεκαπεντάχρονων κακομαθημένων (στην επιεικέστερη των περιπτώσεων) όπου απουσιάζει η πολιτική σκέψη και ο ορθολογισμός. Οι σκανδαλώδεις αυτές τοποθετήσεις λαμβάνουν θρασύτατες διαστάσεις υπό την έννοια ότι μετά από αυτές τις ανομολόγητες … «μπαρούφες» και κοροϊδίες ο κύριος Τσίπρας θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως «λυτρωτής» πρωθυπουργός δοκιμάζοντας τις αντοχές της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας.
Στην συνέχεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του – από όποια θέση βρεθεί – ας του ευχηθούμε να μπορεί να κάνει δυο πράγματα μαζί , να σκέφτεται πιο ώριμα και να είναι πιο ευπρεπής όταν απευθύνεται στους πολίτες που έχει φέρει σε απόγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive