Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!". Του Αργύρη Σιδέρη

Φωτογραφία του Βασιλειος Στοιχειος.

Έχουμε "συνηθίσει" πια κάθε πρωτομαγιά να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο. ΠΡΩΤΗ φορά με την "Πρωτη φορά αριστερά" αναπολούμε το μαύρο εργασιακό παρελθόν 40 χρόνων εν οψη του επερχόμενου κατάμαυρου μέλλοντος που μας υπόσχονται οι σήμερα φασίζοντες κρατούντες, καλυπτόμενοι υπο τον μανδύα της δημοκρατικότητας εφαρμόζοντες δολοφονονικές πολιτικές εξόντωσης εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων. Πέραν των όσων γνωρίζουμε, ότι δλδ θα περικοπούν οι συντάξεις...
5% ως 30% από 1.1.2019 και το αφορολόγητο από το 2020, θα πάει στα 5.700 ευρώ από το 2019 μαζί με τις κομμένες συντάξεις. Αν δεν επαρκούν οι περικοπές στην «προσωπική διαφορά» των κύριων συντάξεων για να υπάρξει όμως εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ τότε το «μαχαίρι» θα μπαίνει και στις επικουρικές. Αυτά και πολλά άλλα περιμένουμε, ΤΙ έχουμε μέχρι τώρα;
«1.  Αυξήθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24% (το μόνο που θυμάται ο κ. Τσίπρας…).

2.     Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να πηγαίνει από το 42% στο 45%.
3.     Αυξήθηκε η εισφορά υγείας από 4% στο 6% στις κυρίες συντάξεις και θεσπίστηκε, για πρώτη φορά, παρακράτηση 6% στις επικουρικές.
4.     Αυξήθηκε (σε περίοδο μεγάλης έλλειψης ρευστότητας…) η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%, αύξηση στην οποία οφείλεται σημαντικό μέρος του πλεονάσματος του 2016.
5.     Σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης (πχ τρόφιμα, κλπ) πήγαν από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 24%.
6.     Καταργήθηκαν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. (Ο γνωστός φόρος που θα οδηγούσε στην...παραίτηση Καμμένου!)
7.     Αυξήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης από το 2,8% μέχρι και στο 10%.
8.     Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.
9.     Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.
10.  Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια από 2% έως 12% ανά κλίμακα.
11.  Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.
12.  Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.
13.  Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13%.
14.  Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.
15.  Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.
16.  Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.
17.  Αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.
18.  Αυξήθηκε ο φόρος στη μπύρα.
19.  Επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί.
20.  Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.
21.  Αυξήθηκαν οι φόροι κατά 3 λεπτά ανά λίτρο στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης.
22.  Έχει ψηφιστεί, για εφαρμογή από το 2018, ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα.
23.  Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ από 2 έως 4 ευρώ (δηλαδή 50% επί της τιμής του).
24.  Αυξήθηκε από 30% σε 80% το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενούς τους.
25.  Καταργήθηκε η επιστροφή φόρου (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο.
26.  Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου ασφαλίστρων στο 25% (από 20%) για τον κλάδο πυρός και στο 15% (από 10%) για τον κλάδο αυτοκινήτων».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ελπίζουμε και θα ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ αυτή η "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ" να είναι και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σας. 

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά, βάλτε και πόσοι ελληνες κρεμαστούνε, πόσοι θα πηδάν απ μπαλκόνια και ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΟΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ἀργύρη ὅλα αὐτὰ τὰ ὁποῖα γράφεις εἶναι ὡραῖα, ἀλλὰ ὄχι τὸ ζητούμενον, δηλαδὴ ἄνευ νοήματος, οὐσίας καὶ σημασίας.
    Καὶ τὸ ζητούμενον ἐν προκειμένῳ δὲν εἶναι τὰ λεφτά μας, αὐτὰ τὰ ἔχουν, ἀλλὰ τὰ πηγάδια μας (ὑδρογονανθράκων καὶ ποσίμου ὕδατος), τὰ νταμάρια μας (ὀρυχεία βωξίτου, οὐρανίου, λιθίου, ὀσμίου κλπ.,κλπ., κλπ.), καθὼς καὶ ὁ Ἥλιος, οἱ ἀσταμάτητοι ἀέρηδες, κυρίως εἰς τὸ Αἱγαῖον, τὸ νευρικὸν καὶ σπαστὸν κῦμα τοῦ Αἰγαίου (δωρεὰν Ἐνέργεια,) καὶ τέλος τις ΨΥΧΕΣ μας ὥστε ἄψυχοι μεταλλαγμένοι νὰ τοὺς παραχωρήσωμεν ὅλα τὰ ἀνωτέρω ἔναντι πινακίων φακῆς (ἐδῶ κυριολεκτῶ.)
    Ἐν πάσει περιπτώσει εἰς τὰς ἑπομένας ἐκλογὰς θὰ ὑπάρξουν δύο μόνον ἐπιλογαί:
    Καρατζαφέρης ἤ σκατά!
    δηλαδή,
    Νὰ ἀποφασίσουν οι παρεπιδημοῦντες τὴν Ἑλλάδα, ἄν θὰ παραμείνουν μεταλλαγμένοι Ἑλλαδῖται ἤ ἄν θὰ ξαναγίνουν Ἕλληνες!
    Ἄν θέλουν Πατρίδα ἤ προτιμοῦν νὰ τὴν παραχωρήσουν ἔναντι εύτελοῦς ἀνταλλάγματος.
    Τέλος, φλυαρεῖς Ἀργύρη.
    Κάμε κάτι ἐποικοδομητικόν. Ποῖαι εῖναι αἱ αἱ θέσεις καὶ αἱ προτάσεις σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive