Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

"Παίζουν" με τις βόμβες και κάνουν ... χαρούλες. Περήφανος ο Τραμπ για τη «μητέρα όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

“Πολύ περήφανος” για τη ρίψη της “μητέρας όλων των βομβών” στο Αφγανιστάν, της μεγαλύτερης μη πυρηνικής βόμβας που έχει εκτοξευθεί ποτέ σε πραγματικές συνθήκες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μία “πολύ, πολύ επιτυχημένη αποστολή”....

“Όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι συνέβη και αυτό που κάνω είναι να δίνω έγκριση στον στρατό μου. Έχουμε τον καλύτερο στρατό στον κόσμο και κάνει τη δουλειά του όπως συνήθως. Επομένως, του δώσαμε πλήρη έγκριση”, ανέφερε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη τουστον αμερικανικό στρατό είναι “με κάθε ειλικρίνεια, ο λόγος που είμαστε τόσο επιτυχημένοι τελευταία”.
“Αν δείτε τι έχει συμβεί τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες και το συγκρίνετε με αυτό που πραγματικά συνέβη τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα δείτε μία τεράστια διαφορά”, υποστήριξε.
Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η ρίψη της βόμβας ήταν “σχεδιασμένη για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις που διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή, μεγιστοποιώντας παράλληλα την καταστροφή εγκαταστάσεων και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ είχε γνωστοποιήσει ότι η βόμβα είχε ως στόχο σπηλιές που χρησιμοποιούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για να μετακινούνται, ενώ ξεκαθάρισε πως ο αμερικανικός στρατός έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πληγεί άμαχος πληθυσμός και να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Νεκροί 36 μαχητές του ISIS

Περίπου 36 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε η “μητέρα όλων των βομβών” που έριξε ο αμερικανικός στρατός σε περιοχή του Αφγανιστάν τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν.
Ο αριθμός των θανάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Νταουλάτ Ουαζίρι, δήλωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες αμάχων από τον βομβαρδισμό, που έπληξε ένα δίκτυο σπηλαίων και τούνελ που φέρονται να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
“Κανένας άμαχος δεν επλήγη και μόνο η βάση την οποία το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε για να εξαπολύει επιθέσεις σε άλλα μέρη της επαρχίας καταστράφηκε”, δήλωσε ο Ουαζίρι.
Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι ένα ορεινό χωριό 5 χιλιόμετρα από το σημείο της ρίψης της βόμβας παρέμεινε ανεπηρέαστο από την έκρηξη.
Τι είναι η “Μητέρα Όλων των Βομβών”
Η ακτίνα της έκρηξης πιστεύεται πως έφτασε τα 300 μέτρα, με το όπλο να περιγράφεται ως «η μητέρα όλων των βομβών». Αυτό άλλωστε είναι το ψευδώνυμο της συγκεκριμένης βόμβας (MOAB). Η κανονική της ονομασία είναι GBU-43/B. Έχει βάρος 9.500 κιλά και μήκος περίπου 10 μέτρων. Η ισχύς της ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ. 
Η βόμβα περιείχε περίπου πέντε τόνους εκρηκτικών ενώ αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Τη βόμβα έριξε ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MC-130 υπό τις οδηγίες των ειδικών δυνάμεων της Αμερικανικής Αεροπορίας. H μητέρα όλων των βομβών είναι κατευθυνόμενη με GPS.
Δείτε φωτογραφίες της βόμβας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive