Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Ολα τα μέτρα – φωτιά της συμφωνίας με τους δανειστές

%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1
Νέα μέτρα – φωτιά περιλαμβάνονται στα κείμενα που απέστειλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να επιτευχεί συμφωνία. Στα μέτρα περιλαμβάνονται:...
Ψαλίδι 450 εκατ. ευρώ και το 2018, εφαρμογή των αντίμετρων αν επιτευχθεί πλεόνασμα 3,7% – και όχι 3,5%-  και διαπιστωθεί πως είναι διατηρήσιμο, μείωση συμβασιούχων, άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακή,πώληση του 17% της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το κείμενο του ΔΝΤ η  κυβέρνηση δεσμεύεται για πρωτογενές πλεόνασμα 3.5 % του ΑΕΠ για μετά το 2018 αλλά το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα ήδη δρομολογημένα μέτρα επαρκούν για πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018. Διαπιστώνεται δηλ απόκλιση  1.3% του ΑΕΠ. Δεδομένο ότι για το 2018 το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι 195 δισ. η δημοσιονομική τρύπα που ανοίγει φτάνει τα 2,5 δισ.
Μέτρα 450 δισ. και το 2018 με ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές και παροχές
Για να καλυφθεί το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 η κυβέρνηση δεσμεύεται όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για μέτρα εξοικονόμησης 450 εκατ ευρώ. Τα οποία θα προκύψουν:
* από κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου των ιατρικών δαπανών,κατάργηση της έκπτωσης 1,5 στου φόρου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης, κατάργηση επιδομάτων για όσους λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.
Αντίμετρα αν το πλεόνασμα φτάσει το  3,7%
Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν επιτευχθεί πλεόνασμα 3,7% και όχι 3,5% όπως μέχρι τώρα νομίζαμε καθώς προβλέπεται μαξιλάρι ασφαλείας στο 0,2% . Επίσης προβλέπεται ότι θα πρέπει να διαπιστώνεται διατηρήσιμη υπεραπόδοση έναντι του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα.
Μείωση συμβασιούχων
Στο νέο μνημόνιο προβλέπεται μείωση των συμβασιούχων ώστε να πέσει ο αριθμός τους από 49.448 τον Δεκέμβριου του 2016 σε 48.420 το Δεκέμβρη του 2019.
Για τις συντάξεις προβλέπεται κατά το  2019 καθαρή εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ ενώ για το αφορολόγητο προβλέπεται μείωση στα 5681 ευρώ που οδηγεί σε απώλεια 650 ευρώ ετησίως για τους πλέον φτωχούς.
Επίσης το ΔΝΤ στο προσχέδιο συμφωνίας ζητεί να σταματήσει η πρακτική του ελληνικού κράτους παραβαίνοντας τον υφιστάμενο νόμο να διατηρεί σε διαρκή ομηρία τον φορολογούμενο.
Συγκεκριμένα ζητεί οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι να επικεντρώνονται σε ζωντανές υποθέσεις της τελευταίας τριετίας και ν ακυρωθούν οι έλεγχοι για τα φορολογικά έτη πριν το 2012 για τα οποία υπάρχει παραγραφή.  Από τις υποθέσεις αυτές να μείνουν ανοικτές μόνον όσες έχει ήδη επιβεβαιωθεί σοβαρή φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ.
Ο διάβολος στις απαιτήσεις του  ΔΝΤ – η απαίτηση για τη ΝΔ
Η απαίτηση του ΔΝΤ για διασφαλίσεις ότι τα μέτρα που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση σήμερα για να εφαρμοστούν σε ορίζοντα έξω από την θητεία της ,δεν θα κριθούν αντισυνταγματικά.
Ενω αίσθηση προκαλεί και η παροχή δέσμευσης που αναλαμβάνει η αντισυμβαλλόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΝΔ!
« Θα παράσχουμε διαβεβαιώσεις στο προσωπικό του ΔΝΤ ότι η ΝΔ υποστηρίζει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η νομοθεσία θα εφαρμοστεί σε μορφή και χρονοδιάγραμμα το οποίο είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας στα έγγραφα του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive