Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο Τραμπ μειώνει στο 15% απο 35% τη φορολογία των επιχειρήσεων

Ο Τραμπ μειώνει στο 15% τη φορολογία των επιχειρήσεων
Ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 15% από το 35% που είναι τώρα, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε φόρουμ στην Ουάσινγκτον, η οποία μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNBC...
αναφορικά με τις λεπτομέρειες της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μνούτσιν δήλωσε:
«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι όπως το ποσοστό του 15% κυκλοφόρησε στον Τύπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα είναι 15%».
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που έγιναν αργά χθες το βράδυ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος Τραμπ προτείνει τη μείωση της φορολογίας στα έσοδα των αμερικανικών εταιρικών κοινοπραξιών, αλλά και τη φοροαπαλλαγή των κερδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, για τις εταιρίες που θα αποφασίσουν να τα φέρουν στις ΗΠΑ.
Με τις διεθνείς οικονομικές αγορές να περιμένουν άμεσα την ανακοίνωση του φορολογικού προγράμματος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Τραμπ φαίνεται να προωθεί και τη δραστική μείωση της φορολογίας των κερδών στο πλαίσιο επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων από 39,6% σε 15%. Στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβάνονται κι αρκετές μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται μέσω συνεργασιών σε διάφορα επιχειρηματικά σχήματα.
Παράλληλα, θα προταθεί από την αμερικανική κυβέρνηση η μείωση του φόρου επί των εσόδων που πληρώνουν οι δημόσιες εταιρικές κοινοπραξίες από 35% σε 15%. Επίσης, οι πολυεθνικές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν εντός της αμερικανικής οικονομίας, τα κέρδη τους από δραστηριότητες στο εξωτερικό, με φόρο 10% έναντι της σημερινής φορολογίας του 35%.
Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τις απόψεις οικονομικών αναλυτών στην Ουάσιγκτον το φορολογικό πρόγραμμα του Τραμπ δεν αναμένεται να περιλαμβάνει προτάσεις για τον ισοσκελισμό της απώλειας των κρατικών εσόδων από τη μείωση της φορολογίας, με την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του, θα διευρύνει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive