Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Μεγάλο προβάδισμα για το κόμμα του Μαρκ Ρούτε δίνουν τα exit polls.«Δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από εμένα» δήλωσε ο δεύτερος στη μάχη, Γκέερτ Βίλντερς

Μεγάλο προβάδισμα για το κόμμα του Μαρκ Ρούτε δίνουν τα exit polls
Το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε VVD θα παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, εξασφαλίζοντας 31 από τις 150 έδρες...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Γκέερτ Βίλντερς θα καταλάβει τη δεύτερη θέση μαζί με άλλα δύο κόμματα, τη Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση και τους Δημοκράτες 66, καθώς συγκεντρώνουν 19 έδρες έκαστο.
«Ο Μαρκ Ρούτε δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από εμένα», διαβεβαιώνει ο Γκέερτ Βίλντερς στον απόηχο της δημοσιοποίησης των exit polls. «Ψηφοφόροι του PVV, σας ευχαριστώ! Η πρώτη επιτυχία επετεύχθη!» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΙΛΝΤΕΡΣ
Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 81% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το NOS.
Και δεύτερο exit poll που μετέδωσε το NOS, προβλέπει ότι το κόμμα του Ολλανδού πρωθυπουργού εξασφαλίζει 31 έδρες και καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Το κόμμα του Βίλντερς συγκεντρώνει 19 έδρες.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του exit poll, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία αναμένεται να προκαλέσει αίσθημα ανακούφισης στα κυρίαρχα κόμματα στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου οι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις εκλογικές αναμετρήσεις αργότερα αυτόν τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive