Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Καταβολή αποζημίωσης ύψους 600.000 ευρώ σε οικογένεια πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον

Το ποσό των 600.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει το Δημόσιο στην οικογένεια του πυροσβέστη Φώτη Αναγνώπουλου (φωτό), που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του καθήκοντος καθώς, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο θάνατος προκλήθηκε από παραλείψεις των αστυνομικών οργάνων....

Το ΣτΕ επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να καταβάλει το επίμαχο ποσό των περίπου 600.000 ευρώ στην οικογένεια επιπυραγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος βρήκε τον θάνατο τον Αύγουστο του 2005, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλιά ακατοίκητη διώροφη κατοικία σε περιοχή της Ηλείας. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και ενώ ο επιπυραγός βρισκόταν σε απόσταση 3,5 μέτρων από το φλεγόμενο κτίριο, αποκολλήθηκε η μαρκίζα του και ένα κομμάτι της έπεσε πάνω στο κράνος του κεφαλιού του, προκαλώντας τον θάνατό του.
Το ζήτημα ανακύπτει με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, στο οποίο είχε διαβιβαστεί από την Πολεοδομία το πρωτόκολλο κατεδάφισης του παλιού κτιρίου, που είχε εκδοθεί από το 1993, καθώς είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνα ετοιμόρροπο. Το Διοικητικό Εφετείο είχε κρίνει ότι ο θάνατος του πυροσβέστη οφειλόταν σε παράνομη παράλειψη των αστυνομικών οργάνων, τα οποία έπρεπε να είχαν μεριμνήσει από το 1993 για την εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης.

Η 43χρονη σύζυγος του επιπυραγού, τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 13 και 5 ετών, ο πατέρας του και τα δύο αδέλφια του προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον θάνατο του πυροσβέστη, ενώ η οικογένειά του διεκδίκησε και διατροφή. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της συζύγου για διατροφή, καθώς της είχε απονεμηθεί σύνταξη, στην οποία υπολογίστηκε και επίδομα χηρείας, αλλά έκανε δεκτό το αίτημα για καταβολή αποζημίωσης ύψους 600.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive