Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είναι ο 52χρονος Καλίντ Μασούντ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο δράστης είναι ο 52χρονος Καλίντ Μασούντ
Παντρεμένος, πατέρας 3 παιδιών, δάσκαλος αγγλικών και έκανε bodybuilding, όπως αναφέρει το Sky News. Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 άτομα. Πρόκειται για τον....
Khalid Masood, 52 ετών, γεννημένο στο Kent της Βρετανίας ο οποίος πιστεύεται ότι μέχρι πρόσφατα ζούσε στα West Midlands.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Μασούντ ήταν γνωστός στις αρχές από προηγούμενες καταδίκες του για επιθέσεις, διατάραξη της δημόσιας τάξης και οπλοκατοχή, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Μάλιστα είχε αρκετά ψευδώνυμα."
Μάλιστα, σύμφωνα με το Sky News, ο Μασούντ ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, δάσκαλος αγγλικών και έκανε bodybuilding.
Η πρώτη καταδίκη του ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για ποινικό αδίκημα και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 γιατί είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.
Ο Μασούντ γεννήθηκε 25/12/1964, στο Κεντ αλλά ζούσε το περισσότερο μέρος της ζωής του στο West Midlands.
Σύμφωνα με την Scotland Yard ο Μασούντ δεν ήταν στόχος κάποιας τρέχουσας έρευνας για τρομοκρατία. 
Η ανακοίνωση
Σύμφωνα με τον Guardian, ο μακελάρης δεν ήταν μεταξύ των 3.000 Βρετανών που βρίσκονται στη λίστα της MI5 και θεωρούνται ως δυνητικά ικανοί να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες.
Όπως είπε και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στο Κοινοβούλιο σήμερα, ο δράστης είχε μπει κάποια στιγμή παλαιότερα στο «μικροσκόπιο» των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά μόνο ως «περιφερειακή φιγούρα» (δηλαδή εθεωρείτο άτομο μη υψηλής επικινδυνότητας).
Στο μεταξύ, περίπου 3.000 Βρετανοί, κυρίως ισλαμιστές, παρακολουθούνται γιατί η αστυνομία υποπτεύεται ότι μπορεί να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση. Από αυτούς, οι 500 αποτελούν αντικείμενο ενεργών ερευνών και μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αυτών καθίστανται στόχοι φυσικής επιτήρησης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Guardian, «ο μακελάρης δεν ήταν ένας από αυτούς. Δεν ήταν καν στους 3.000».
 
"Μοναχικός λύκος" του Ισλαμικού Κράτους ο δράστης
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τo αιματοκύλισμα στο Λονδίνο
Tο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο πρακτορείο Amaq.
Ο δράστης, σύμφωνα με το κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους.

Υποστηρικτές της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί να πανηγυρίζουν για την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη, ενώ ο φερόμενος ως δράστης ήταν γνωστός για ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.

2

Δείτε το χρονικό της επίθεσης σύμφωνα με τους Times:

1. Το Χιουντάι του δράστη κινείται στη γέφυρα του Γουέστμινστερ προς το Κοινοβούλιο. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, χτυπά πολλούς πεζούς τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς

2. Το αυτοκίνητο χτυπά στα κάγκελα τραυματίζοντας κι άλλους πεζούς. Ο δράστης εγκαταλείπει το αυτοκίνητο, τραυματίζει αστυνομικούς και τρέχει προς τον περίβολο του Κοινοβουλίου
3. Ο δράστης εμποδίζεται από αστυνομικούς, και χτυπά με μαχαίρι έναν από αυτούς. Οι άλλοι αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον του τέσσερις φορές
Η επίθεση στο Λονδίνο έθεσε σε συναγερμό και η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive