Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Βουλγαρία: Προβάδισμα 2,6 μονάδες για το κεντροδεξιό κόμμα του Μπορίσοφ

Βουλγαρία: Προβάδισμα 2,6 μονάδες για το κεντροδεξιό κόμμα του Μπορίσοφ

Τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, το GERB προηγείται έναντι των Σοσιαλιστών. Το κεντροδεξιό κόμμα GERB έχει αυξήσει ελαφρά το προβάδισμά του έναντι των Σοσιαλιστών, τρεις ημέρες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα...

Το GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ δίνει σκληρή μάχη για να κερδίσει αυτές τις εκλογές, ωστόσο η μικρή διαφορά του, μόλις 2,6 μονάδες, από τους Σοσιαλιστές, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πρόβλεψη του αποτελέσματος.
Κανένα από τα δύο κόμματα πάντως δεν αναμένεται να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη χώρα.

Η δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Alpha Research δίνει στο GERB ποσοστό 31,7% και στους Σοσιαλιστές 29,1%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο 20-22 Μαρτίου σε δείγμα 1.033 ψηφοφόρων. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο μήνα, το GERB προηγείτο με 31,5% ενώ οι Σοσιαλιστές βρίσκονταν στο 29,6%.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Μπορίσοφ παραιτήθκε τον περασμένο Νοέμβριο αφού ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία της Βουλγαρίας ηττήθηκε στις εκλογές από τον Ρούμεν Ράντεφ που υποστηρίχθηκε από τους Σοσιαλιστές.

Άλλα πέντε ή και έξι κόμματα αναμένεται ότι θα συγκεντρώσουν ποσοστό ικανό ώστε να εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο. Η εθνικιστική συμμαχία των Ενωμένων Πατριωτών πάντως έχει πέσει στο 8,9% (από 10,8% τον περασμένο μήνα), το κόμμα της τουρκικής μειονότητας MRF βρίσκεται στο 8,4% και το κόμμα Θέληση του επιχειρηματία Βέσελιν Μαρέσκι έχει αυξήσει το ποσοστό του στο 6,8%. Το ακροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ συγκεντρώνει 4%, ποσοστό που αν η δημοσκόπηση επιβεβαιωθεί του εξασφαλίζει την είσοδό του στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive