Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Στο εδώλιο ο Λιακουνάκος και άλλοι 16 για μίζες στα «ιπτάμενα ραντάρ». ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο εδώλιο ο Λιακουνάκος και άλλοι 16 για μίζες στα «ιπτάμενα ραντάρ»
Μετά το σκάνδαλο των Apache ακόμη μια υπόθεση εξοπλιστικών της αμαρτωλής εποχής Σημίτη-Τσοχατζόπουλου που αφορά τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» της εταιρείας Ericson, παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 17 άτομα. Ανάμεσά τους...
ο Θωμάς Λιακουνάκος… ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο Γιαννης Σμπωκος, οι τραπεζίτες Ζαν Κλώντ Όσβαλτ και Φάνης Λυγινός αλλά και στελέχη της εταιρίας Ericson, κατηγορούμενοι κατά περίσταση για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Στην 363 σελίδων εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρήστος Μπαρδάκης, σημειώνει πως η Ερικσον μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου, φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκ. Ευρώ, 756.291 δολλαρίων και 24.9 εκ. Κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι.Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.
Ο εισαγγελέας αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα και το ρόλο του απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστου Τούμπα. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της εταιρείας EBRAER, ο οποίος εμφανίζεται να έδωσε «μίζα» ύψους 400.000 ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive