Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

OI ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ! Αυτό είναι το θαυματουργό φύλλο που αποτρέπει & θεραπεύει …ότι μπορείς να φανταστείς

olive-leaves
Αυτό το φύλλο κερδίζει, στις μέρες μας, την αναγνώριση ως ένας ισχυρός υπερασπιστής απέναντι στις ασθένειες και πολλές επιστημονικές μελέτες διεξάγονται για να διερευνήσουν τα οφέλη από τις ευεργετικές ιδιότητες του. Τα αναφερόμενα οφέλη των φύλλων...
ελιάς κυμαίνονται από την προώθηση αυξημένης ενέργειας και της υγιούς πίεσης του αίματος, στην υποστήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer και του διαβήτη.
Οι ελιές προέρχονται από τη Μικρά Ασία και τη Συρία, αλλά καλλιεργούνται σε χώρες της Μεσογείου, αλλά και στη Χιλή, το Περού και τη Νότια Αυστραλία. Τα φύλλα ελιάς χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ιατρικώς στην Αρχαία Αίγυπτο και ήταν ένα σύμβολο ουράνιας εξουσίας. Επίσης χρησιμοποιούνταν στην ταρίχευση των Φαραώ.
Η πιο πρόσφατη γνώση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του φύλλου ελιάς χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1800, όταν αλεσμένα φύλλα χρησιμοποιούνταν σε ένα ποτό για να ρίξουν τον πυρετό. Μερικές δεκαετίες αργότερα, πράσινα φύλλα της ελιάς χρησιμοποιήθηκαν σε τσάι ως θεραπεία για την ελονοσία.
Από την έρευνα και την κλινική εμπειρία μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι το συμπλήρωμα φύλλου ελιάς μπορεί να είναι ευεργετικό για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από, ή συνδέονται με έναν ιό, ρετροϊό, βακτήριο ή πρωτόζωο. Μεταξύ αυτών των θεραπεύσιμων συνθηκών είναι: γρίπη, κοινό κρυολόγημα, λοιμώξεις από Candida, μηνιγγίτιδα, ιός Epstein-Barr (EBV), εγκεφαλίτιδα, έρπης Ι και ΙΙ, ανθρώπινος ιός του έρπητα 6 και 7, έρπης (έρπης ζωστήρας), HIV / ARC / AIDS , χρόνια κόπωση, ηπατίτιδα Β, πνευμονία, φυματίωση, γονόρροια, ελονοσία, δάγκειος πυρετός, σοβαρή διάρροια, οδοντική πλάκα και υγιεινή του στόματος, αυτί, ουροποιητικό σύστημα και χειρουργικές μολύνσεις.
Η πικρή ουσία είναι ένα μόριο που ονομάζεται ελαιοευρωπεΐνη ( O-Lee-u-ro-PEEN). Για πρώτη φορά απομονώθηκε από τα φύλλα ελιάς στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Πίσω στο 1962, ένας Ιταλός ερευνητής ανακάλυψε ότι η ελευρωπεΐνη είχε την ικανότητα να μειώνει την πίεση του αίματος στα ζώα.
Καθώς οι ευρωπαίοι ερευνητές συνέχισαν να ελέγχουν την ελαιοευρωπεΐνη, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν παρατήρησαν ότι είχε πολλά οφέλη στην υγεία, όπως: αύξηση της ροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες.
Ως αντιοξειδωτικό, το εκχύλισμα φύλλων ελιάς προστατεύει τα εν λόγω αιμοφόρα αγγεία από βλάβη, και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στην προστασία της καρδιάς από στεφανιαία απόφραξη. Όταν λαμβάνεται επί παρατεταμένο χρονικό διάστημα, πιστεύεται ότι αντιστρέφει την αρτηριοσκλήρωση. Τα φύλλα ελιάς είναι στυπτικά και αντισηπτικά.
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή δρα ως προληπτική για σχεδόν κάθε συνυπάρχουσα νόσο με τη γήρανση. Το ελαιόλαδο περιέχει ελευρωπεΐνη και παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή.
Τα πλούσια σε ελαιοευρωπεΐνη εκχυλίσματα φύλλων ελιάς βοηθούν στην ασφάλεια και την πρόληψη ή τη θεραπεία πολλών από των πιο κοινών απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, χρόνιες ασθένειες της εποχής μας που σχετίζονται με την ηλικία

1 σχόλιο:

  1. Ἡ Ἑλιὰ οὔτε ἀπὸ τὴν Μ. Ἀσίαν προέρχεται, ὅπως βλακωδῶς, ἀνακριβῶς καὶ ΣΚΟΠΙΜΩΣ διαβάζομεν είς τὸ ἄρθρον, οὔτε ἀπὸ τὴν Συρίαν. Εἶναι ἰθαγενὲς δένδρον τοῦ νοτίου ἄκρου τῆς χερσονήσου τοῦ Αἴμου, τοῦ Ἑλλαδικοῦ χώρου, καλλιεργεῖται καὶ εἰς ἄλλας περιοχὰς χωρὶς ὅμως τὰ ἴδια εὐεργετικὰ χαρακτηριστικά. Ἀκόμη καὶ εἰς τὸν Ἑλληνικὸν χῶρον εἶναι συγκεκριμέναι αἱ περιοχαὶ ὑπάρξεως τοῦ αὐθεντικοῦ ἑλαιοδένδρου, ὅπως περιοχαὶ τῆς Μεσηνίας, Ἀργολίδος (περιοχὴ Κρανιδίου), Κρήτης, Κύπρου, κλπ.
    Ἐπίσης, μὲ τὰ φῦλλα τῆς ἐλιᾶς δὲν ἠσχολήθησαν πρῶτοι οἱ Αἰγύπτιοι ἀλλὰ οἱ Ἕλληνες, καὶ ἡ ὑπόθεσις ἐλαιόδενδρον καὶ ἡ ἐν γένει διαχείρησις αὐτοῦ ἦτο ἀνέκαθεν καὶ ἐξακολουθεῖ νὰ εἶναι ὑπόθεσις καθαρῶς Ἑλληνική.
    Τέλος, οἱ Ἕλληνες εἶναι ὁ μοναδικὸς ἀνὰ τὴν ὑφήλιον ἀποκλειστικὸς καταναλωτὴς ἐλαιολάδου πρᾶγμα τὸ ὁποῖον δὲν εἶναι οὔτε οἱ Ἰταλοὶ, πλὴν αὐτῶν τοῦ Νότου, οὔτε οἱ Ἰσπανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive