Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Περίεργη μυρωδιά από οξύ στον χώρο όπου εντοπίστηκε το πτώμα. Αγριο θρίλερ με πρώην της Ντενίση!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του Μανώλη Κυπριανίδη, τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής και πρώην συντρόφου της Μιμής Ντενίση, στη Ζυρίχη. Για τις ελβετικές Αρχές όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ενώ ο θάνατός του προσδιορίζεται περίπου τρεις ημέρες πριν από την εύρεση του πτώματος από την αστυνομία...

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και ίσως ο θάνατος του επιχειρηματία να οφείλεται σε παθολογικά αιτία, ωστόσο άλλες πηγές δεν απέκλειαν ακόμα και την αυτοκτονία! Το θρίλερ πάντως περιπλέκουν κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες από την Ελβετία, οι οποίες έκαναν λόγο για μια περίεργη μυρωδιά από οξύ μέσα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός ο Μανώλης Κυπριανίδης. Σε κάθε περίπτωση, για τον εντοπισμό του πτώματος δεν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η ελληνική πρεσβεία στη Βέρνη, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις δολοφονίας.
Εργα τέχνης
Ο Μανώλης Κυπριανίδης είχε βρεθεί στη θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του οκταμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής έως το 2014, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει επικεφαλής της εταιρίας Κεράνης, έχοντας παντρευτεί την κόρη ενός εκ των ιδρυτών της καπνοβιομηχανίας. Μάλιστα, η αποχώρησή του από την ΑΓΕΤ Ηρακλής είχε πυροδοτήσει σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με την τύχη των εξαφανισμένων έργων τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους της εταιρίας!
Στα μέσα της δεκαετίας του '70 ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος Μανώλης Κυπριανίδης παντρεύτηκε την καλλονή και περιζήτητη νύφη της εποχής Μαρίνα Φλέγγα. Ενας γάμος-διαβατήριο, που, εκτός από οικονομική δύναμη, καθώς ενεπλάκη και ο ίδιος επαγγελματικά στην ιστορική καπνοβιομηχανία Κεράνης την εποχή της δόξας της, του χάρισε κοινωνική καταξίωση και διασυνδέσεις.
Το 1998 το ζευγάρι πήρε την απόφαση να μεταβιβάσει τις μετοχές της Κεράνης μέσω του Χρηματιστηρίου και να αποχωρήσει. Λίγα χρόνια αργότερα Κυπριανίδης και Φλέγγα χώρισαν, με τον επιχειρηματία να εμφανίζεται στις κοσμικές στήλες στο πλευρό της Μιμής Ντενίση. Με τη γνωστή ηθοποιό έκανε αρκετές εμφανίσεις το 2010 και, παρά τις φήμες που τους ήθελαν να προχωρούν μαζί στη ζωή, τελικά χώρισαν έπειτα από περίπου εννέα μήνες.
Ο γάμος με τη Φλέγγα, οι Rolls-Royce και η βίλα του Ωνάση με τον θησαυρό
Το ζεύγος Κυπριανίδη - Φλέγγα κατοικούσε σε ένα από τα ωραιότερα διαμερίσματα της Αθήνας, στη λεωφόρο Αμαλίας, απέναντι από τη Βουλή και με θέα τον Εθνικό Κήπο. Παλιοί φίλοι του θυμούνται ότι ο Κυπριανίδης κυκλοφορούσε στις αρχές των 80s με Rolls-Royce και διέθετε πολυτελή θαλαμηγό, η οποία ανήκε στη σύζυγό του, ενώ συχνά επισκέπτονταν τη Μύκονο.
Το ζεύγος είχε έντονη κοσμική ζωή, ενώ μετά τον χωρισμό ο bon viveur Μανώλης Κυπριανίδης δεν ξαναπαντρεύτηκε. Στις μεγάλες σχέσεις του, εκτός από τη Μιμή Ντενίση, συγκαταλέγεται η αριστοκρατική Μαρσέλ Αντζελ, που αργότερα παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη.
Τα τελευταία χρόνια ο Μανώλης Κυπριανίδης είχε απομονωθεί στη βίλα-φρούριο (του Αριστοτέλη Ωνάση) στο Λαγονήσι. Ερημίτης, ιδιόρρυθμος και μυστικοπαθής (πολλές φορές είχε έρθει σε σύγκρουση με όποιον τολμούσε να φτάσει κολυμπώντας στην ιδιωτική παραλία, κάτω από τη βίλα).
Ιδιωτική μαρίνα
Στην περίφημη βίλα με την ιδιωτική μαρίνα, την οποία ο Ωνάσης είχε παραχωρήσει στον διδάκτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, ο Κυπριανίδης «έκρυβε» ένα μικρό θησαυρό: μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης που ανήκε στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Μάλιστα υπερηφανευόταν στους λιγοστούς καλεσμένους του για τα έργα, όπως και για το μαύρο πιάνο με ουρά που, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, ήταν αυτό που είχε αγοράσει ο Ωνάσης την εποχή της σχέσης του με την Κάλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive