Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή στο ζεύγος Παπαντωνίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ζεύγος Παπαντωνίου
Επικυρώθηκαν από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 10.000 που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009...

Η ποινή ήταν μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως, ενώ στο ζεύγος έχει επιδικαστεί και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ύψους 20.000 ευρώ για τον καθένα.
Αναλυτικότερα, το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε λόγω της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2009, καθώς δεν συμπεριέλαβε στην εν λόγω δήλωση την τραπεζική κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρν,
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η αρχική κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική Τράπεζα και η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010, που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου, από τον πρώτο της γάμο.
Σήμερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, με τους οποίους ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.
Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και προηγούμενων ετών, δηλαδή προ του 2009, με μικρότερες ποινές.

3 σχόλια:

  1. Αυτός έφαγε εκατομμύρια και τώρα του κάνανε τα μούτρα κρέας. Μια ζωή λαμογια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

      Διαγραφή
  2. Οι απίθανες δικαιολογίες του για το πώς βρέθηκε η σύζυγός του κυρία Ρούλα Κουράκου στην περιβόητη λίστα Λαγκάρτ, ως κάτοχος 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά και πώς δικαιολογούνται μαύρες τρύπες στις προσωπικές του καταθέσεις, θυμίζουν το πώς ξεκίνησαν και εξελίχθηκαν θλιβερές περιπτώσεις πολιτικών όπως εκείνη του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και άλλων.

    Ο λογαριασμός άνοιξε το 2000 και ενώ οι δυο τους ήταν παντρεμένοι ήδη τρία χρόνια… Ακόμη κι αν δεν τον ενημέρωσε τότε η σύζυγός του για την ενέργειά της να ανοίξει παρτίδες με την Ελβετία, καθώς τα χρήματα προορίζονταν για τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο, είναι πρακτικά αδύνατο να μην του το ομολόγησε όταν ξέσπασε το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ.

    Ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας ελέγχεται όχι μόνο για ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες» -εξ ου και το γραπτό απολογητικό υπόμνημά του προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής- αλλά και για όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και τις κινήσεις στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, με επίκεντρο τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε ως υπουργός Αμυνας.

    Δεν ξέρει τι να υποθέσει κανείς διαβάζοντας όσα ομολογεί κυνικά, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής,o Γιάννος ο τσάρος των Πασοκό-ληστών

    Διαβάζοντας κανείς τα σχετικά αποσπάσματα από τη δήλωση-παρωδία του κ. Παπαντωνίου μόνο να ανατριχιάσει μπορεί, αναλογιζόμενος ότι αυτός ο άνθρωπος διατέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας και αρμόδιος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Καλά μας κάνουν και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κάτι χαϊβάνια της Πασοκό-καβαλαρίας και καθόμαστε σαν τα πρόβατα να μας αρμέγουν ακόμη …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive