rottating banner

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ από το άγριο έγκλημα σε οικογένεια Αλβανών στο Περιστέρι: «Τα λεφτά, τα λεφτά» ούρλιαζαν οι φονιάδες στα Αλβανικά

Σοκ από το άγριο έγκλημα στο Περιστέρι: «Τα λεφτά, τα λεφτά» ούρλιαζαν οι φονιάδες
Κλινικά νεκρός είναι ο 53χρονος πατέρας που ακολουθεί την 50χρονη σύζυγό του στο θάνατο γράφοντας τον τραγικό επίλογο της τραγωδίας από την αιματηρή εισβολή στο σπίτι της οικογένειας στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος είναι κλινικά νεκρός αν και...
παραμένει στην Εντατική του Θριάσιου Νοσοκομείου. Και ενώ ο αιματηρός απολογισμός της πρωτοφανούς εισβολής μεγαλώνει, παραμένει άλυτο μυστήριο η ταυτότητα αλλά και το κίνητρο των δραστών. Μέχρι στιγμής, από τις μαρτυρίες των δύο παιδιών της οικογένειας έχει προκύψει ότι οι δράστες μιλούσαν αλβανικά και ζήτησαν χρήματα.
Από την έρευνα της αστυνομίας, προκύπτει ότι η οικογένεια είχε κάποιες οικονομίες (ορισμένοι κάνουν λόγο για ποσό περίπου 9.000 ευρώ), χρήματα που όμως δεν κατάφεραν να βρουν.
Η εκδοχή της ληστείας  παραμένει το υπ΄αριθμόν ένα σενάριο για τα κίνητρα των δραστών, που τελικά έφυγαν έχοντας πυροβολήσει τους γονείς και χτυπήσει άσχημα τον 28χρονο γιο της οικογένειας, παίρνοντας μόνο το πορτοφόλι του πατέρα.
Όμως, προβληματίζει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα.
Ο νεαρός, μάλιστα, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αλλά προσπάθησε να υπερασπισθεί τους γονείς του.
Οι δράστες δεν πείραξαν τη 19χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία έγινε μάρτυρας τόσο της δολοφονίας των γονιών της, όσο και της σωματικής κακοποίησης του αδελφού της, που οι κακοποιοί τραυμάτισαν σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο- στη γνάθο.
Ταυτόχρονα, έζησε την αγωνία και την απειλή από τους δράστες που επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά».
Η εκδοχή οι δράστες να ήταν γνωστοί της οικογένειας και πίσω από τη δολοφονική επιδρομή να βρίσκεται μια πράξη αντεκδίκησης δεν συγκεντρώνει, τουλάχιστον έως τώρα, ισχυρές πιθανότητες.
Η τετραμελής οικογένεια ζούσε στη συγκεκριμένη γειτονιά, στο Περιστέρι, τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου. Ο πατέρας έκανε μεροκάματα κυρίως στην οικοδομή, η μητέρα ασχολιόταν με τα οικιακά και τη φροντίδα του γιου της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ η κόρη πήγαινε στο λύκειο.
Η οικογένεια δεν είχε πολλά - πολλά με τη γειτονιά και οι γείτονες γενικώς μιλούν για ήσυχους ανθρώπους που δεν ανοίγονταν πολύ και που δεν έδιναν δικαιώματα.
Ωστόσο, το στοιχείο το οποίο προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι η μαρτυρία της 19χρονης κόρης των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία οι δολοφόνοι επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά», μιλώντας αλβανικά.
Εξετάζουν, λοιπόν την εκδοχή, οι δράστες να γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε τις οικονομίες της στο σπίτι και έτσι σε έναν πρώτο γύρο ερευνών αναμένεται να εξετασθούν πρόσωπα από το κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας και από το επαγγελματικό του πατέρα. Άλλωστε, η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά: Ενοπλη εισβολή σε ένα σπίτι στο Περιστέρι όπου ζει μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής δεν είναι κάτι συνηθισμένο, παρά μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες και στόχοι από την πλευρά των δραστών.
Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν χωρίς δισταγμό πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν το έκαναν από το φόβο να τους αναγνωρίσει κάποιο από τα θύματα - ο πατέρας ή η μητέρα. Πάντως, με βάση τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα της οικογένειας- και αυτό το στοιχείο ενισχύει τον προβληματισμό των διωκτικών αρχών.

Κλινικά νεκρός είναι ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας, που εργαζόταν ως οικοδόμος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive