rottating banner

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Ρόδος: Σταματάει να λειτουργεί ο χώρος φιλοξενίας των λαθροπροσφύγων


Ο δήμος Ρόδου αδυνατεί να λειτουργήσει πλέον το χώρο προσωρινής φιλοξενίας λαθροπροσφύγων στα παλιά σφαγεία, ενώ γιατροί και εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ζητούν την παρέμβασή του για να δοθεί λύση. Μιλώντας σε ιστοσελίδα ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος... εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών τις τελευταίες μέρες στα νησιά μας.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος που χτες δέχτηκε και την επίσκεψη μέσου ενημέρωσης από τη Σλοβακία στο πλαίσιο ρεπορτάζ ιστοσελίδας, οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει στο χώρο των σφαγείων, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή αύξηση των προσφύγων.
 
Μάλιστα όπως τόνισε η ύπατη αρμοστεία ελάχιστα έχει συνεισφέρει, υπογραμμίζοντας ότι ήρθε σε ρήξη με τους εκπροσώπους της καθώς είχαν υποχρέωση να βρουν στους πρόσφυγες σπίτια ως προσωρινή λύση. «Εισπράττουν εκατομμύρια αλλά ζητούν από το δήμο να τα κάνει όλα. Με το να φέρουν μία σόμπα, πέντε σκηνές και τρεις κουβέρτες, δεν σημαίνει ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
 
Σε ερώτηση για την πρόταση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθεί μόνιμη δομή φιλοξενίας και στη Ρόδο, απάντησε ότι «το προσφυγικό πρέπει να τελειώσει εδώ».
 
Σύμφωνα με το δήμαρχο δεν θα πρέπει να σκέφτονται καμία τέτοια περίπτωση για μόνιμες δομές και πρόσθεσε ότι η Κως και η Λέρος… εξαπατήθηκαν καθώς οι δομές παρά τη διαβεβαίωση μόνο την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων δεν αφορούσαν.
 
«Τους είπαν ότι δεν μπορούν να τους προωθήσουν, γιατί αν φύγουν κινδυνεύει με κατάρρευση η συμφωνία. Θα προτιμούσαν όμως για να μην καταρρεύσει η συμφωνία να καταρρεύσουν τα νησιά;» δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε την απορία του  τη στιγμή που υπάρχει ομόθυμη στάση από όλους τους φορείς στο νησί.
 
«Δεν είμαστε εχθρικοί με τους πρόσφυγες, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τους καταυλισμούς» είπε επίσης ο δήμαρχος και κάλεσε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και την ύπατη αρμοστεία.
 
Πάντως ο Φώτης Χατζηδιάκος καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι στις αρχές Μαρτίου και μόλις γίνουν τα εγκαίνια του ΑΚΤΑΙΟΝ πιθανόν στις 4 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν από το δήμο οι διαδικασίες για την αξιοποίηση και της υπόλοιπης δημοτικής περιουσίας. Ανάμεσα σε αυτήν είναι και το ακίνητο των σφαγείων.
 
Πηγή: www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive