Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας. Του Άγγελου Ρούσσου


Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας ο επικεφαλής της διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου π. Γεώργιο Μαμαλάτζε ο οποίος σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Πατριάρχη με ένα φυαλλίδιο κυανίου. Το γραφείο του εισαγγελέα της Γεωργίας...
επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε χθες περί απόπειρας δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας!
Όπως αποδείχθηκε, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας ο επικεφαλής της διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου π. Γεώργιο Μαμαλάτζε ο οποίος σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Πατριάρχη με ένα φυαλλίδιο κυανίου. 
Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος μετέφερε το δηλητήριο στο Βερολίνο, όπου ο κ.Ηλίας θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Γεωργίας Ηρακλής Σοτάτζε επιβεβαίωσε τηναπόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας λέγοντας:
«Ο π.Γεώργιος Μαμαλάτζε είχε στενή σχέση με τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του. 
Η έρευνα απέδειξε ότι ο Μαμαλάτζε είχε προετοιμάσει τη δολοφονία και γι “αυτό αγόρασε από ένα άγνωστο άτομο αυτή τη στιγμή μια δηλητηριώδη ουσία – κυάνιο ».
Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει μετά από καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα, η οποία κατατέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. 
Ένας άνδρας, του οποίου το όνομα δεν είναι γνωστό, είπε πως ο πατήρ Γεώργιος του ζήτησε βοήθεια με σκοπό την απόκτηση του κυανίου και πρόσφερε χρήματα για αυτό.
Όπως και να έχει ο Μαμαλάτζε κατάφερε να προμηθευτεί το δηλητήριο. 
Το δηλητήριο βρέθηκε στα πράγματά του κατά τη διάρκεια έρευνας στο αεροδρόμιο. 
Επιπλέον, στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκε ένα όπλο και αληθινά πυρά.

Πόσοι το ήξεραν;

Αυτό που δημιουργεί έντονη απορία -και σε κάποιους υποψία προβοκάτσιας- είναι πως στην Γεωργία φαίνεται πολλοί να ήξεραν ότι απειλείται η ζωή του Πατριάρχη του και το ανακοίνωναν μέχρι και μέσω facebook!

Για παράδειγμα, στις 8 Φεβρουαρίου, Γεωργιανός αναλυτής Archil Gamzardiya έγραψε στο Facebook ότι ο Πατριάρχης Ηλίας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. 
Ο αναλυτής δεν κατονόμασε τις πηγές του, αλλά είπε ότι αν ο Προκαθήμενος χειρουργηθεί στην Τιφλίδα (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί), θα σημάνει το τέλος για τον ίδιο, αλλά και στην Γερμανία δεν εγγυάται για την ασφάλειά του.
«Νομίζω ότι υπήρχαν σοβαρές τριβές σε αυτή την περίπτωση. 
Ίσως οι δράστες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους», έγραψε ο Gamzardiya. 
Σύμφωνα με το σχέδιο των συνωμοτών, ο Πατριάρχης δεν έπρεπε να επιστρέψει από το Βερολίνο", είπε.
Προεδρική Αντίδραση
Στο μεταξύ χθες ο Πρόεδρος της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες του Γραφείου του γεωργιανού Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη και είπε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την έρευνα.
«Ανησυχώ για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για την απόπειρα δολοφονίας ενός υψηλόβαθμου κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας” ανέφερε ο πρόεδρος σε χθεσινή δήλωσή του και συμπλήρωσε:
 «Με βάση τα συμφέροντα του κράτους περιμένουμε την έγκαιρη ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα τόσο περί των πιθανών συμμετεχόντων στο σχεδιαζόμενο έγκλημα όσο και για τους χρηματοδότες τους» ανέφερε η δήλωση.

Το χειρουργείο

Πάντως χθες σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου όλα πήγαν καλά αναφορικά με την λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση χοληδόχου κύστης του κ. Ηλία.
Ο προσωπικός γιατρός του Πατριάρχη καθηγητής Tsisana Shartava που βρίσκεται στο Βερολίνο, δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Ο Πατριάρχης μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε στο θάλαμο ανάνηψης.
Επιπλέον, οι Γερμανοί γιατροί έκαναν και καρδιολογικές εξετάσεις . 
 «Όλες οι εξετάσεις έχουν δείξει καλά αποτελέσματα”, – δήλωσε ο καρδιολόγος Shota Petriashvili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive