Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Θέμα στο Spiegel έγινε ο «δήθεν σωτήρας» Αρτέμης Σώρρας! Οι διηγήσεις του Σώρρα προκαλούν το ενδιαφέρον του FBI


Την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα παρουσιάζει  αναλυτικά στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel....

«Πολύ καλές για να 'ναι αληθινές οι υποσχέσεις του Σώρρα», σχολιάζει το Spiegel, εξηγώντας ότι 51χρονος δεν έχει ισχυριστεί μόνον ότι μπορεί να αναλάβει εξ' ολοκλήρου το ελληνικό χρέος αλλά και τα μεμονωμένα χρέη των ελλήνων πολιτών.
«Μπορεί ο αινιγματικός επιχειρηματίας Σώρρας να διαθέτει όντως τριψήφιο αριθμό δισ; Και τότε γιατί ο υποτιθέμενος σωτήρας των Ελλήνων δεν φιγουράρει εδώ και χρόνια στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου; Έρευνες ελληνικών αρχών και μέσων ενημέρωσης εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για τον δήθεν παραμυθένιο πλούτο του Σώρρα», γράφει το γερμανικό περιοδικό, εξηγώντας ότι τόσο η καναδική Bank of Montreal όσο και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ότι υφίστανται τα ποσά αυτά, με αποτέλεσμα να «έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για τις διηγήσεις Σώρρα και το FBI».
Το γεγονός ότι ο ίδιος συνεχίζει παρόλα αυτά τις υποσχέσεις του «σχετίζεται με μια αξιοσημείωτη δικαστική απόφαση» του 2013, εξηγεί το Spiegel, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, όταν δικαστής τον απάλλαξε από την κατηγορία της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, «επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι ο Σώρρας διαχειρίζεται 600 δισ. ευρώ (…). Ορμώμενος από την απόφαση αυτή, ίδρυσε το 2015 έναν πολιτικό φορέα που φέρει το όνομα Ελλήνων Συνέλευσις, με την οποία θέλει να κατέβει στις επόμενες εκλογές (…)» και ο οποίος, όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, «έχει χαρακτηριστικά αίρεσης».
Το Spiegel αναφέρει ότι η περίπτωσή του αρχίζει να προκαλεί ανησυχία στα παραδοσιακά κόμματα, με τις αρχές να βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο τις δραστηριότητές του.
Είναι μια περίπτωση με την οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί η ελληνική Δικαιοσύνη, λέει προς το γερμανικό περιοδικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι καθήκον της δικαιοσύνης να προστατεύει τους πολίτες από τυχόν απάτες και πως η κυβέρνηση θα τη στηρίξει σε αυτό.
«Όλα αυτά, όπως και οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το στάτους του πολυεκατομμυριούχου «ουδόλως ενδιαφέρουν τους οπαδούς του Σώρρα. Οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν ψέματα των παραπλανητικών μέσων ενημέρωσης. Οι νέες έρευνες είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, μέρος ενός πολέμου που διεξάγει το κατεστημένο κατά της οργάνωσης του Σώρρα. Όλα αυτά θυμίζουν Ντόναλντ Τραμπ και την Εναλλακτική για τη Γερμανία», σχολιάζει το περιοδικό.

3 σχόλια:

  1. ΕΞΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ :

    Άρθρο του Δικηγόρου – Προέδρου Ε.ΣΥ. Βόλου Χρήστου Καρακώστα :

    Τις τελευταίες μέρες, ζούμε την « ανακάλυψη» του ζητήματος Αρτέμης Σώρρας, εξαιτίας του οποίου περισσεύουν τα λιβελογραφήματα, όπως ότι τα μέλη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, είναι εγκληματική οργάνωση, τρώνε ωμό κρέας, πιστεύουν στον Δία, κ.λ.π. κ.λ.π., που δυστυχώς περιάγουν έναν υπεύθυνο Δημόσιο Λόγο σε επίπεδο καφενέ. Δυστυχώς πολύς δημοσιογραφικός κόσμος παρασύρθηκε στην λούμπα αυτήν, αθηναϊκός, επαρχιακός και τοπικός, διότι προφανώς δεν έκαναν προηγουμένως έρευνα, δεν αναζήτησαν την αλήθεια, και δεν έψαξαν τα επιχειρήματα της «Ελλήνων Συνέλευσις». Ετσι η μονόπλευρη πληροφόρηση, κινήθηκε στα επίπεδα της ωμής προπαγάνδας και έγινε μη πληροφόρηση.

    Επειδή ωστόσο, στην Δημοκρατία, ο λόγος έχει και τον αντίλογό του, εμείς αντιστοιχώντας, απέναντι στην ωμή και μαύρη προπαγάνδα την ωμή και ορθή ενημέρωση, επιχειρούμε έναν αντίλογο σε όλα όσα ακούγονται, σ’ ένα επίπεδο περισσότερο πολιτισμένο απευθυνόμενο σε κάθε νοήμονα και με υπεύθυνη κριτική σκέψη πολίτη και συνέλληνά μας.

    Αλήθεια πρώτη: Υπάρχουν ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ υπέρ του Σώρρα. Η απόφαση 67650/2013 του ‘Η Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, που έχει καταστεί αμετάκλητη. Στην εν λόγω δίκη κατηγορήθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, πλην όμως, όπως αναφέρει η απόφαση « αποδείχθηκε ότι τυγχάνει διαχειριστής ύψους 600 δις δολλαρίων….»
    Επίσης με την με αριθμ. 6341/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, η Εθνική Τράπεζα ηττηθείσα, υποχρεώθηκε να παραδώσει στον Αρτέμη Σώρρα, όλους τους ισολογισμούς και τις λογιστικές εγγραφές από το 1933 μέχρι σήμερα, οι οποίες αφορούν την συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
    Εξαιτίας των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων, καμία εγκληματική οργάνωση δεν στοιχειοθετείται, διότι οι δράσεις της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ βασίζονται στην προηγούμενη θετική κρίση της Δικαιοσύνης, και όσοι δημοσίως ισχυρίζονται το αντίθετο, διαπράττουν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου, τουλάχιστον.

    Αλήθεια δεύτερη: Κάθε μέλος της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ καταβάλλει μηνιαίως χρηματικό ποσό της τάξεως των 5 ευρώ, ως δωρεά, που χρησιμοποιείται για την λειτουργία των εξόδων των γραφείων και άλλων λειτουργικών εξόδων. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δεν έχει δημόσιο χρήμα και δεν συνάπτει θαλασσοδάνεια με Τράπεζες, τα οποία στη συνέχεια καλείται να τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός, όπως έπραξαν κατά το παρελθόν κάποια κόμματα. Σημειωτέον ότι την τρέχουσα περίοδο, δύο κοινοβουλευτικοί κομματικοί φορείς, ζητάνε από μέλη και φίλους πανελλαδικά οικονομική ενίσχυση.

    Αλήθεια τρίτη: Η εντολή εξόφλησης, που κοινοποιείται εξωδίκως σε Δημόσιο, Τράπεζες και άλλους φορείς, βασίζεται στα περιουσιακά δικαιώματα που ανήκουν σε όλους τους Ελληνες, με βάση την συμφωνία του Bretton Woods, αλλά και αυτά τα οποία έχει εκχωρήσει ο Σώρρας, στην Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία και προσιδιάζει στην αναδοχή χρέους του άρθρου 471 του Αστικού Κώδικα. Επιπλέον στην Ελλήνων Συνέλευσις, δεν επιβάλουμε σε κανέναν να μην πληρώσει φόρους και άλλες οφειλές. Το μόνο που κάνουμε είναι ότι ενημερώνουμε για τις υπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις και για τα νόμιμα δικαιώματα που δημιουργούνται υπέρ των Ελλήνων, σε ανοικτές δημόσιες παρουσιάσεις, ελεύθερα προσβάσιμες από το κοινό και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Επίσης υποδεικνύουμε στους φορείς να εξοφλήσουν τις οφειλές από τις συγκεκριμένες υπαρκτές περιουσίες. Από εκεί και ύστερα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του.

    Αλήθεια τέταρτη: Μέχρι σήμερα την ίδια ενημέρωση, με εξώδικες επίστολές του, έχει κάνει ο Αρτέμης Σώρρας, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, (νύν και τέως) τον Πρωθυπουργό, (νύν και τέως) τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς που ασκούν δημόσια εξουσία. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης, χωρίς να αρνηθεί την ουσία των αιτιάσεων Σώρρα, παρέπεμψε στο Υπουργείο των οικονομικών τις συγκεκριμένες έγγραφες ενημερώσεις. Ομοίως έπραξε και ο κος Τσίπρας αργότερα. Μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια Πέμπτη: Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 απέστειλε στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο, την Εισαγγελία Αθηνών τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Πρόεδρο του Αρείο Πάγου, περίπου χίλιες αναφορές προς διερεύνηση κατ’ άρθρο 10 του Συντάγματος, αιτούμενη αιτιολογημένων απαντήσεων σχετικά με τον εκτρωματικό νόμο 4389/2016 με τον οποίο παραδίδεται η είσπραξη των Δημοσίων εσόδων στην Αρχή Φάντασμα, με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων Εσόδων, με υπερεξουσίες που ταυτίζονται με παράδοση της οικονομικής πολιτικής της χώρας σε αγνώστους φορείς.

    Αλήθεια Εκτη: Οσο κι αν πιέζουν, εγχώριοι πολιτικοί κύκλοι που υπεραμύνονται και στηρίζουν μία βάναυση και εγκληματική πολιτική, ώστε να πέσει λάσπη στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και στον Αρτέμη Σώρρα, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι φέρουν την κύρια ευθύνη, ως αρμόδιοι φορείς, να απαντήσουν με σαφήνεια και ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό:

    Πρώτον. Πώς δημιουργήθηκε το σημερινό χρέος.
    Ποιοι είναι οι λεγόμενοι δανειστές μας.
    Σε ποιόν πηγαίνουν τα χρήματα που στερούμαστε.
    Γιατί ενώ πληρώνουμε εξακολουθούμε να χρεωνόμαστε περισσότερο;
    Γιατί συνεχίζουν και στηρίζουν την πολιτική της εξόντωσης των Ελλήνων;

    Εφόσον όμως κωφεύουν ρωτάμε.

    Ποιο είναι το κακό το οποίο προκαλεί η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και ο Αρτέμης Σώρρας σε βάρος του Ελληνικού λαού;
    Γιατί η επίσημη Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα Αρτέμης Σώρρας, αποφεύγει να απαντήσει επίσημα και να βάλει τέλος σε αυτή την «μεγάλη απάτη» ; Μήπως ΔΕΝ πρόκειται τελικά γι απάτη;

    Εν κατακλείδι. Ανάμεσα στην λάσπη και στην έρευνα, εμείς προκαλούμε την έρευνα.

    Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, λόγω χώρου εφημερίδος, διότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να ειπωθούν για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΘΕΙΑ 7.ΜΠΟΡΕΙ Ο Κος ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ[ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ 12ΘΕΟ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΑΝΙΖΕΛΟΥΣ]ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?????????????????
      α)Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΤΡΩΓΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.
      β)ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΒΩΣΝΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΙΚ.ΣΥΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΒΙ!
      γ)ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΞΞΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΤΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΟΣ????????
      δ)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΙΑΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ?ΜΗΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΩΣΝΥ ΓΙΔΙ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ?
      ε)ΓΙΑΤΙ ΓΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΙΣΤΡΙ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΟΧΗ 600 ΔΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ???????????????????
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΑΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ!

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive