Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ελένη Γ. Ξέρω τα μυστικά του θησαυρού αμύθητης αξίας. «Τρέμω στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να με απαγάγει για να αποκαλύψω τα πάντα»

Μπορεί η ιστορία να θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, όμως ο θρύλος ενός αμύθητου θησαυρού με χρυσές λίρες και βουνά από διαμάντια μεταφερόταν από πάππου προς πάππου στα νεότερα μέλη της οικογένειας από την Εύβοια, πέντε μέλη της οποίας έχουν βάλει τώρα σκοπό της ζωής τους να τον ανακαλύψουν με τη βοήθεια τριών φίλων τους. ΑΠO ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ..

«Οταν τα τελευταία λόγια του πατέρα σου είναι για τον θησαυρό που άκουγες από παιδί, να μιλούν γι' αυτόν όχι μόνον εκείνος αλλά και ο παππούς σου, δεν μπορείς παρά να πιστέψεις ότι υπάρχει» τονίζει στην «Espresso» η Ελένη Γ., μία από τους οκτώ επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς».
Οπως λέει, οι ιστορίες για τα πολύτιμα σεντούκια που φέρεται ότι είναι θαμμένα σε χώρο που ανήκει σε εκκλησία της Μητρόπολης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ήταν καθημερινά αντικείμενο συζητήσεων του παππού, καθώς υποστήριζε ότι τα είχε θάψει ο δικός του προπάππους!
«Από μικρή άκουγα τον παππού μου να μου περιγράφει τον θησαυρό. Μιλάμε για 12 κασόνια με χρυσές λίρες και κοσμήματα με διαμάντια και πετράδια! Τις τελευταίες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, μας φώναξε κοντά του και τα τελευταία λόγια του, η τελευταία επιθυμία του, ήταν να του υποσχεθούμε ότι θα ψάξουμε να τον βρούμε! Δεν μπορεί ένας άνθρωπος την ώρα που φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι να λέει ψέματα...» τονίζει η κυρία Ελένη.
Η πεποίθηση ότι ο παππούς έλεγε αλήθεια τονίστηκε μετά την επιτόπια έρευνα που έκαναν οι επίδοξοι χρυσοθήρες: «Κάποιοι από μας πήγαμε στο μέρος που μας είχε υποδείξει και ψάξαμε για τα σημάδια που μας είχε περιγράψει. Ηταν όλα εκεί. Το ένα μάς οδηγούσε στο άλλο. Αλλωστε, ούτε ο προπάππους μου ούτε ο παππούς ούτε ο πατέρας μου είχαν επισκεφτεί ποτέ τη συγκεκριμένη περιοχή».
Υστερα από όλα αυτά, τα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να κάνουν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν στον παππού τους όταν έφυγε από τη ζωή.
«Αποφασίσαμε ό,τι κάνουμε να είναι σύμφωνα με τον νόμο και γι' αυτό απευθυνθήκαμε στον δικηγόρο μας. Τον Αύγουστο του 2015 καταθέσαμε επίσημη αίτηση στη μητρόπολη προκειμένου να έχουμε τη συναίνεση του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, αφού το σημείο όπου βρίσκεται ο θησαυρός ανήκει σε χώρο ιερού ναού. Από τότε ως σήμερα, όμως, δεν πήραμε απάντηση. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, του στείλαμε εξώδικο ζητώντας να έχουμε άμεσα την απάντησή του» δηλώνει στην «Espresso» η Ελένη Γ., εκφράζοντας ταυτόχρονα φόβους ακόμα και για τη ζωή της!
Παράκληση
«Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να απαγάγει εμένα ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου για να του υποδείξουμε πού είναι θαμμένος ο θησαυρός! Θέλω, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα για να μπορέσουμε εγώ και οι δικοί μου να ηρεμήσουμε. Παρακαλώ θερμά τον σεβασμιότατο μητροπολίτη να δώσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη συναίνεσή του για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εμείς θέλουμε να είναι όλα νόμιμα και να δοθούν όσα πρέπει στο κράτος και σε όλους τους εμπλεκομένους. Αλλωστε, η καταμέτρηση του θησαυρού θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί από τους αρμόδιους φορείς» προσθέτει.
Το εξώδικο που εστάλη στον μητροπολίτη επιδόθηκε επίσης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Εφόσον πραγματοποιηθούν επιτυχώς η εκσκαφή και η εξεύρεση του θησαυρού, θα σημαίνει την οικονομική ενίσχυση τόσο του ποιμνίου σας όσο και την ενίσχυση της οικονομίας του κράτους, καθότι το μέγεθος του θησαυρού είναι ασύλληπτο, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους μη ανευρεθέντες θησαυρούς στην επικράτεια της Ελλάδας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο εξώδικο.
Μέσω του εξωδίκου, οι οκτώ χρυσοθήρες ζητούν, εκτός από την άδεια, να τους δοθούν και τοπογραφικά σχεδιαγράμματα της περιοχής:
«Οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση του θησαυρού θα πραγματοποιηθούν εντός των ημερών επί των οποίων θα εκδοθεί η άδεια, τις οποίες θα καθορίσει η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Το ωράριο μπορεί να παραταθεί μόνον εάν βρεθεί θησαυρός και για τον απαιτούμενο χρόνο για τη συγκέντρωση και την καταμέτρηση αυτού» επισημαίνουν.
Επιπλέον, τονίζεται ότι η δαπάνη της ανασκαφής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ομάδα των οκτώ, οι οποίοι θα επαναφέρουν πλήρως τον χώρο στην αρχική του κατάσταση με δικά τους έξοδα, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν χρήση ισχυρών εκρηκτικών υλών.
«Υπάρχουν 12 σεντούκια με τόνους χρυσού και διαμάντια με αμύθητη αξία»
Την προσπάθεια για την έκδοση άδειας για την εκσκαφή ανέλαβε πριν από δύο χρόνια ο δικηγόρος των «κυνηγών» του θησαυρού Στέλιος Σούρλας.
«Χωρίς να γνωρίζω το ακριβές σημείο του θησαυρού, ανακάλυψα ότι βρίσκεται σε χώρο που είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Εχουμε αποστείλει εξώδικο, ζητώντας τη συναίνεση του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία εκσκαφής με την έκδοση της άδειας, ώστε να έρθει στην επιφάνεια ο θησαυρός» τόνισε ο κ. Σούρλας.
Ο δικηγόρος επισημαίνει πως δεν πρόκειται για θεωρία, αλλά υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι πρόκειται για έναν από τους υπαρκτούς θησαυρούς που δεν έχουν βρεθεί ακόμα.
«Υπάρχουν 12 σεντούκια, καθένα από τα οποία κρύβει μέσα 24.000 λίρες ή πεντόλιρα! Αυτά είναι στοιβαγμένα σε έναν χώρο που έχει ένα μέτρο ύψος, δύο μέτρα μήκος και τρία μέτρα πλάτος! Μιλάμε για επτά ή οκτώ τόνους χρυσού και διαμάντια με αμύθητη αξία» αποκαλύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive