Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο για πόλεμο στο Κόσοβο

Το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο για πόλεμο στο Κόσοβο
Σερβικά άρματα μάχης στα σύνορα. Το NATO είναι έτοιμο να βοηθήσει το συμμαχικό Κόσοβο, το οποίο έχει κλαπεί από την Σερβία, και το έχουν εποικίσει Αλβανοί.  Η Εκπρόσωπος της Συμμαχίας, Oana Lungescu, δήλωσε:...
 «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο το Κόσοβο, τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την τοπική αστυνομία εάν χρειαστεί.»  Μιλώντας στο Radio Free Europe ότι ναι μεν το πρόβλημα βρίσκεται ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι, όμως η κρίση αφορά και το ΝΑΤΟ, το οποίο αναμειγνύεται και σε αυτή την κόντρα, ωστόσο η Σερβία είναι ισχυρή στρατιωτικά, ενώ από πίσω περιμένει και η Ρωσία.  Σημειώνεται πως η Σερβία έχει προειδοποιήσει για στρατιωτική επέμβαση στο Κόσοβο.  Η νέα κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι ξέσπασε με αφορμή σερβικό τρένο που έφερε την επιγραφή «Το Κόσοβο είναι Σερβικό». Οι κοσοβάρικες Αρχές εξέλαβαν την επιγραφή ως πρόκληση και σταμάτησαν την αμαξοστοιχία στα σύνορα, ενώ Αλβανοί Κοσοβάροι τοποθέτησαν εκρηκτικά σε σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Βελιγράδι με την Μιτρόβιτσα, στο Βόρειο Κόσσοβο.   Το περιστατικό προκάλεσε την αιχμηρή παρέμβαση του σέρβου προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος κατηγόρησε το Κόσοβο ότι «θέλει πόλεμο» και προειδοποίησε ότι το Βελιγράδι είναι διατεθειμένο να στείλει στρατεύματα σε κοσοβάρικο έδαφος ώστε να προστατεύσει την εκεί σερβική μειονότητα.  Η Σερβία έχει αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες κατά μήκος της διοικητικής γραμμής, με το ΝΑΤΟ να έχει 5.000 στρατιώτες αναπτυγμένους στο Κόσοβο.  Τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης του σερβικού στρατού καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας να κινούνται στην εθνική οδό Βελιγραδίου – Νις.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες αναφέρουν ότι τα στρατιωτικά οχήματα είναι κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive