Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα απ'όσο νομίζετε εσείς

Τα μωρά είναι πιο έξυπνα απ'όσο νομίζετε
Πολλοί βλέπουμε τα μωρά σαν κάποια μικρά, ευάλωτα και αβοήθητα πλασματάκια.  Ωστόσο, υπάρχουν κάποια εκπληκτικά πράγματα που μπορούν να κάνουν, τα οποία ίσως να μην τα γνωρίζατε. Ας δούμε κάποια από αυτά:..
 - Τα μωρά καταλαβαίνουν πότε μιλιέται μια διαφορετική γλώσσα. Από την ηλικία των 4 μηνών ακόμα, μπορούν να διακρίνουν διαφορετικές γλώσσες, παρατηρώντας τις κινήσεις του προσώπου, όπως για παράδειγμα το σχήμα του στόματος του ατόμου που μιλάει. Τα μωρά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον όπου μιλιούνται περισσότερες από μία γλώσσες, μπορούν να μάθουν πολλαπλές γλώσσες πολύ πιο εύκολα.Τα μωρά καταλαβαίνουν τα διάφορα συναισθήματα. Μπορούν να καταλάβουν πότε ένας σκύλος γρυλίζει αγριεμένα ή γαβγίζει φιλικά. Μπορούν επίσης, να διακρίνουν πότε μια μουσική είναι χαρούμενη ή λυπημένη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κλασσική μουσική που έχει συνήθως πολλές εναλλαγές.
- Μιλώντας για μουσική, ο δείκτης νοημοσύνης (IQ) των μωρών αυξάνεται όταν μαθαίνουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο από πολύ νωρίς. Επίσης, μειώνεται η πιθανότητα να πάθουν άνοια στο μέλλον. Αποκτούν καλύτερες ικανότητες επικοινωνίας, όπως το να χαιρετούν με τα χέρια ή να δείχνουν τα αντικείμενα που δεν μπορούν να φτάσουν.
- Τα μωρά μπορούν να καταλάβουν λέξεις και να τις συνδέσουν με εικόνες πολύ πριν αρχίσουν να μιλούν. Αυτό σημαίνει πως όταν μιλάτε στα μωρά, τα βοηθάτε πάρα πολύ στη διαδικασία μάθησης. Επίσης, σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγετε να μιλάτε μαζί τους στα "μωρουδίστικα".
- Τα μωρά μπορούν να δείξουν συμπόνια, γι'αυτό προτιμούν να παίρνουν το μέρος των θυμάτων και όχι του θύτη, σε περίπτωση μπούλινγκ. Επίσης, δείχνουν να νοιάζονται όταν ακούν ή βλέπουν ένα άλλο μωρό να κλαίει.
- Μελέτες έχουν δείξει πως τα μωρά είναι πιο ευτυχισμένα όταν μοιράζονται πράγματα με άλλους. Αυτό δείχνει πως είναι στην ανθρώπινη φύση να χαιρόμαστε όταν βοηθάμε τους γύρω μας.
- Από την ηλικία των 8 μηνών, τα μωρά προτιμούν να αποδίδεται τιμωρία σε αυτούς που έχουν κάνει κάτι κακό.
- Τα μωρά θα μιμηθούν τις καλές πράξεις που κάνουν οι άλλοι. Αν το μωρό έχει πολλούς φίλους με καλή συμπεριφορά, θα υποκύψει σε αυτή τη συμπεριφορά επίσης. Μαθαίνει με το να αντιγράφει τις συμπεριφορές των γύρω του, πράγμα που θα διαμορφώσει πολύ γρήγορα την προσωπικότητα του μωρού.
- Ένα σημαντικό έμφυτο χαρακτηριστικό που έχουν τα μωρά είναι πως μπορούν να ξεχωρίσουν τα σώματά τους από αυτά των άλλων. Σε ηλικία από 15 έως 24 μηνών, θα μπορούν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης, τα μωρά αρχίζουν να διαμορφώνουν συναισθήματα, όπως ταπεινότητα, ζήλια και ευσπλαχνία.
- Τα μωρά γεννιούνται ξέροντας ήδη πως να κολυμπούν και θα κρατήσουν την αναπνοή τους από ένστικτο όταν μπουν κάτω από το νερό. Ωστόσο, τα μωρά πρέπει να μάθουν να κολυμπούν μαζί με κάποιον επαγγελματία, επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιέσετε το μωρό να μάθει πως να συμπεριφέρεται στο νερό.
Mr.Fantastic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive