Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Λευκός Οίκος: Οι παράνομοι μετανάστες με ποινικό μητρώο θα απελαθούν πρώτοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε σήμερα ότι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που έχουν ποινικό μητρώο, ή σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις, θα είναι οι πρώτοι που θα στοχοθετηθούν στο πλαίσιο των απελάσεων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτοί που ενδέχεται να εγκληματήσουν ή το έχουν κάνει ήδη»...
 όσοι έχουν ποινικό μητρώο, ή «υπάρχει ανοικτός φάκελος της δικαιοσύνης σε βάρος τους» είναι «αυτοί στους οποίους θα επικεντρωθούμε», ανέφερε ο Σον Σπάισερ, ο νέος εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κατόπιν «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προσώπων που θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε, αυτοί που έχουν παραμείνει (στη χώρα) μετά τη λήξη της βίζας τους, αυτοί που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα», συνέχισε ο ίδιος. «Προς το παρόν, θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλήματα στη χώρα μας», επέμεινε.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα απελαύνονταν και οι περίπου 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά που ζουν στις ΗΠΑ καταφερόμενος ιδιαίτερα ενάντια στους ισπανόφωνους. Αργότερα, δεσμεύθηκε ότι θα απελαθούν κατά προτεραιότητα τα κακοποιά στοιχεία, ήτοι από «δύο ως τρία εκατομμύρια» άνθρωποι.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών φοβούνται ότι ο νέος ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα ακυρώσει ένα πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, του λεγόμενου DACA, μετά τον Ιούνιο του 2012, χάρη στο οποίο 750.000 παράτυποι μετανάστες ηλικίας κάτω των 16 ετών όταν εισήλθαν στην αμερικανική επικράτεια εξασφάλισαν άδειες παραμονής και εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive