Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Γαλλία: Τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν μόνο με ειδικό σήμα ότι δεν ρυπαίνουν

Γαλλία: Τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν μόνο με ειδικό σήμα ότι δεν ρυπαίνουν
Τα «ρυπογόνα» θα απομακρύνονται – Μέτρο Ατζέντας 21 έρχεται και στην Ελλάδα. Από πράσινο για τα πιο «καθαρά» μέχρι γκρι για τα πιο ρυπογόνα, όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο Παρίσι θα πρέπει να διαθέτουν από σήμερα ένα αντι-ρυπαντικό σήμα!...
 Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε όλα τα οχήματα, μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ακόμη και σε όσα έχουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, στο Παρίσι.  Όσα ρυπαίνουν, σύμφωνα με τις Αρχές, σιγά-σιγά θα απαγορεύονται.  Το μέτρο «βελτιώνει την ποιότητα του αέρα περιορίζοντας τις εκπομπές μικροσωματιδίων από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Παρισίων, Αν Ινταλγκό, του Σοσιαλιστικού Κόμματος.  Με το όνομα Crit'Air, αυτό το σήμα είναι ένα αυτοκόλλητο που το χρώμα του καθορίζεται από το επίπεδο εκπομπής ρύπων του οχήματος (οξείδια του αζώτου, μικροσωματίδια).  Όπως αναφέρεται, το μέτρο έχει ως σκοπό να αποκλείσει από τους δρόμους τα πιο ρυπογόνα οχήματα όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της, κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένα πρόσφατα σε πολλές γαλλικές περιοχές.  Για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, προβλέπονται έξι διαβαθμίσεις: πράσινο για «μηδενικές εκπομπές» (ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που κινούνται με υδρογόνο) και ακολουθούν πέντε διαβαθμίσεις από το μωβ «1» (προδιαγραφές Euro 5 και 6 βενζίνης) έως το γκρι «5» (Euro 2 ντίζελ).  Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 68 έως 135 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου.  Το νέο μέτρο προκαλεί την οργή ορισμένων αυτοκινητιστών.  Περίπου εκατό από αυτούς συγκεντρώθηκαν χθες στο Παρίσι οδηγώντας τα αυτοκίνητά τους άνω των 20 χρονών για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους κανόνες.  Τελικός σκοπός η πλήρης απαγόρευση της οδήγησης, σύμφωνα με τις «επιταγές» της Ατζέντας 21, ώστε η μετακίνηση να είναι πλήρως ελεγχόμενη και να γίνεται με τα «οικολογικά» μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ποδήλατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive