Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

«Φωτιά» στον ΔΟΛ βάζουν οι τράπεζες - Υποβάλλεται αίτημα ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία άμεσα - Όλο το σχέδιο

Στον αέρα η σωτηρία Μουλόπουλου - Έρχεται λουκέτο στα καθημερινά Νέα - Ειδικός εκκαθαριστής η Grant Thornton. Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής σε διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία του ΔΟΛ προχωρούν άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας... (18/1/2017) σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες  προτείνοντας ως ειδικό διαχειριστή την εταιρία Grant Thornton. 


Η κατάθεση της αίτησης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την εταιρία όπου χθες εμφανίστηκε ως «σωτήρας» για την ανεύρεση λύσης ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος Πρόεδρος της Αυγής. 
Τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η κατάθεση της αίτησης αποτελεί μονόδρομο καθώς δεν έχει εμφανιστεί αξιόπιστη πρόταση σωτηρίας της επιχείρησης επισημαίνοντας με νόημα ότι ουδείς μπορεί να βασίζεται σε θεωρητικές προσεγγίσεις διάσωσης που περιλαμβάνουν εμπλοκή Σαββίδη και Μπόμπολα. 
Η υποβολή της αίτησης διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσχέρειες στα Μέσα Ενημέρωσης που έχει υπό τον έλεγχό του ο ΔΟΛ και κυρίως στις εφημερίδες Νέα και Βήμα. 

Και αυτό διότι μέχρι να εκδοθεί απόφαση δεν θα υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση της εταιρίας για να καλύψει τις ανάγκες της.

Στο πλαίσιο αυτό τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι αποτελεί μονόδρομο η διακοπή της καθημερινής κυκλοφορίας των Νέων και η διατήρηση μόνο εβδομαδιαίων εκδόσεων του Βήματος και των Νέων. 

Υπολογίζεται ότι ο Ειδικός Εκκαθαριστής στο ΔΟΛ θα έχει εγκατασταθεί εντός δύο μηνών και αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις όπως η περικοπή του κόστους ώστε να μπορεί να πουληθεί η εταιρία καθαρή βαρών και βιώσιμη σε επενδυτή. 
Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive