Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Τελικά ο Ν.Τραμπ δουλεύει για τη Ρωσία: Τη στιγμή που ρωσοσερβικές δυνάμεις ετοιμάζονται για επέμβαση στο Κόσοβο, αυτός διαλύει την Ατλαντική Συμμαχία! (βίντεο)

 

Έχει δίκιο και το μήνυμα του απευθύνεται προφανώς προς τους Γερμανούς, οι οποίοι γεμίζουν τα ταμεία τους με χρήμα και τώρα τελευταία με χρυσό και αρνούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη ακόμη και για τα αυτονόητα....«Βόμβα» στα θεμέλια του ΝΑΤΟ βάζει ο Αμερικανός πρόεδρος αλλάζοντας το υπάρχον σύστημα και απαιτώντας πολλά χρήματα από τις χώρες της ΕΕ, για την παρουσία των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.   Και όλα αυτά με τα Βαλκάνια να φλέγονται!    Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δήλωσε επώνυμα ότι το ΝΑΤΟ διέπεται από ένα «παρωχημένο σύστημα», επειδή απέτυχε να υπερασπίσει την Ευρώπη  ενάντια στην αυξανόμενη απειλή της  ισλαμικής τρομοκρατίας.    

Ο ίδιος επέκρινε το υπάρχον σύστημα  εισφοράς  δαπανών των άλλων μελών του ΝΑΤΟ και ζήτησε από τις χώρες που απαρτίζουν τον οργανισμό να  συμβάλλουν αποφασιστικά στις  αμυντικές δαπάνες της στρατιωτικής συμμαχίας.   Η δήλωση αυτή αυξάνει  τους φόβους ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες συμβάλλουν με  το 70 τοις εκατό του αμυντικού προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ, ενδεχομένως θα μείωναν την οικονομική συμμετοχή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.   Ο Τραμπ είπε: «Είπα πριν πολύ καιρό ότι το ΝΑΤΟ είχε προβλήματα και το υπάρχον σύστημα ήταν άνευ αντικειμένου, επειδή σχεδιάστηκε πολλά, πολλά χρόνια πριν.. Πολλές είναι οι  χώρες που δεν πληρώνουν αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώσουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να  προστατεύσουμε πολλές  χώρες, αλλά πολλές από αυτές τις χώρες δεν πληρώνουν αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να πληρώνουν, το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ άδικο για τις Ηνωμένες Πολιτείες».   Σε  συνέντευξη του ίδιου στους  Times και την γερμανική εφημερίδα Bild, ο νέος Πρόεδρος συνέχισε: «Θα αλλάξουν όλα διότι έτσι δεν προχωράει τίποτα» .  Σύμφωνα με άρθρο μας τίτλο (Διαλύεται το ΝΑΤΟ; – Πρόβλεψη σοκ από Βρετανό στρατηγό), είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Βρετανό στρατηγό Richard Shirreff, «μπορεί να ζήσουμε ακόμη και τη διάλυση του ΝΑΤΟ. Η εκλογή Τραμπ έχει αρχίσει να προκαλεί τέτοιες συζητήσεις. Κάποιοι είναι βέβαιοι για την υποβάθμισή του. Άλλοι πάλι δεν αποκλείουν ακόμη και τη διάλυση.»   Η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ με την ανάληψη των καθηκόντων του θα έχει οπωσδήποτε επιπτώσεις για τη Συμμαχία.   

Ο πρώην αναπληρωτής διοικητής του ΝΑΤΟ,ο Βρετανός στρατηγός Sir Richard Shirreff, δεν είναι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύει ότι οι απόψεις του Τραμπ μπορούν να διαβρώσουν το κλίμα εμπιστοσύνης στο ΝΑΤΟ και δώσουν στη Συμμαχία το “τελικό χτύπημα”.   Ο Shirreff θεωρεί ως επικίνδυνη την αμφισβήτηση του άρθρου 5 από τον Τράμπ. Το άρθρο που προβλέπει ότι όλοι οι Σύμμαχοι προστρέχουν προς βοήθεια ενός μέλους της Συμμαχίας, όταν αυτό δέχεται επίθεση.   Ο Τραμπ σε γενικές γραμμές υποστηρίζει ότι δεν μπορεί οι ΗΠΑ να βάζουν διαρκώς τα περισσότερα λεφτά για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των Ευρωπαίων που πληρώνουν πολύ λιγότερα.   Έχει δίκιο και το μήνυμα του απευθύνεται προφανώς προς τους Γερμανούς, οι οποίοι γεμίζουν τα ταμεία τους με χρήμα και τώρα τελευταία με χρυσό και αρνούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη ακόμη και για τα αυτονόητα.      Η ουσία είναι ότι οι ΗΠΑ από εδώ και στο εξής θα παίρνουν χρήματα για να υπερασπίζονται την Ευρώπη , ενώ αναμένουμε σίγουρα την  σφοδρή γερμανική αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive