Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Γιγαντιαία, υπέρλαμπρη, νέα εκκλησία χτίστηκε από μοναχούς δίπλα στην πρώην KGB στη Μόσχα

Γιγαντιαία, υπέρλαμπρη, νέα εκκλησία χτίστηκε από μοναχούς δίπλα στην πρώην KGB στη Μόσχα
Μια τεράστια νέα εκκλησία έχει χτιστεί σε χρόνο ρεκόρ στο κέντρο της Μόσχας λίγα τετράγωνα μακριά από την ιστορική έδρα της KGB στην πλατεία Lyubanka.  Η εκκλησία τιμά τους χριστιανούς, θύματα της επανάστασης και των μετέπειτα διώξεων.   Η εκκλησία χτίζεται στο έδαφος της Μονής Sretensky με πρωτοβουλία του Επισκόπου Τύχωνα....

 
Επίσκοπος Τύχων, ένας από τους πιο εξέχοντες κληρικούς της Ρωσίας
 Ο ηγούμενος της μονής π. Τύχων είναι μια τεράστια διασημότητα στη Ρωσία, λόγω της μεγάλη επιτυχία του βιβλίου του "Καθημερινοί Άγιοι" , η οποία είναι διαθέσιμη στα αγγλικά σε μια εξαιρετική μετάφραση από τον αμερικανό συγγραφέα Julian Lowenfeld, διάσημο για τις μεταφράσεις ρωσικής ποίησης. Το βιβλίο "Καθημερινοί Άγιοι"  είναι μακράν το βιβλίο best-seller στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες, πουλώντας στα 10 εκατομμύρια αντίτυπα.
 Η εκκλησία χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις του βιβλίου, το μοναστήρι, και δωρεές από το κοινό. Η κατασκευή ξεκίνησε στις αρχές του 2014 και η εκκλησία θα ανοίξει τις πόρτες της τον Μάρτιο του 2017.
 Η εικόνα κάτω δείχνει την εκκλησία σε σχέση με ένα ανθρώπινο ον και δίνει μια ιδέα του μεγέθους της. Περαιτέρω εικόνες που δείχνουν τον περίτεχνο εσωτερικό χώρο ακολουθούν.
 Το μοναστήρι Sretensky ιδρύθηκε το 1397 και είναι ένα από τα πέντε παλαιότερα μοναστήρια στη Μόσχα. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της πόλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive