ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Η άλλη όψη των Χριστουγέννων στα Χανιά. Απο την μία τα λαμπάκια και η εορταστική ατμόσφαιρα και απο την άλλη οι άστεγοι συμπολίτες μας

Η άλλη όψη των Χριστουγέννων στα Χανιά
Μόλις οχτώ ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα με τον κόσμο να τρέχει στα μαγαζιά για να κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να αγοράσουν δώρα για τους αγαπημένους τους.
Στα Χανιά σχεδόν κάθε ημέρα γίνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις...
ενώ πλησιάζει και η κορυφαία εκδήλωση των τελευταίων ετών που δεν είναι άλλη από το "Santa Run" που παίρνουν μέρος μικροί και μεγάλοι.
Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει και μια άλλη όψη των Χριστουγέννων που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που μας απέστειλε αναγνώστης μας και ραγίζει καρδιές.
Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας ενα κατάστημα στολισμένο με όμορφα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και μπροστά η σκληρή πραγματικότητα.
Ένας άστεγος άνδρας να έχει στρώσει μια κουβέρτα πάνω στο πεζοδρόμιο στην Χάληδων και να προσπαθεί να κοιμηθεί, με τη θερμοκρασία αυτή την ώρα στα Χανιά να είναι κάτω από δέκα βαθμούς.
Την ίδια στιγμή που ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για τις φιέστες των Χριστουγέννων η δημοτική αρχή δεν έχει φροντίσει να υπάρχει έστω μια βασική υποδομή όπως ένα υπνωτήριο για να μπορούν να κοιμούνται με ασφάλεια οι άστεγοι, αν και έχει ανακοινωθεί η λειτουργία νυκτερινού καταφυγίου με διευρυμένες αρμοδιότητες το αργότερο έως το τέλος του 2016.
Θα γίνουν όμως πράξη τα λόγια; Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει στους δρόμους της πόλης μας μέσα σε λίγα χρόνια.Τι άλλο πρέπει να γίνει πια για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αστέγων;
Να τονιστεί οτι σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο είναι ανοιχτο το κέντρο αστέγων λόγω πολύ χαμηλής θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive