Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Στοιχεία ΣΟΚ για Ελλάδα και Κύπρο – Τι επιβεβαιώνουν

Στοιχεία ΣΟΚ για Ελλάδα και Κύπρο – Τι επιβεβαιώνουν
Σε έκθεση της ΕΚΤ,  αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη πτώση του πλούτου για το διάστημα 2009-2014 σημειώθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς έφθασε, κατά μέσο όρο, στο επίπεδο του 40%!!!  Έτσι, επιβεβαιώνονται οι απόψεις που ήθελαν, στην παρούσα φάση, τους Έλληνες στο στόχαστρο...
καθώς οι εν λόγω «πρωτιές» μόνο τυχαίες δεν είναι.  Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, στην Ελλάδα ο μέσος πλούτος των νοικοκυριών υποχώρησε στα 65.100 ευρώ το 2014, από 108.700 ευρώ που ήταν το 2009, ενώ στο ίδιο διάστημα τα εισοδήματά τους έφθασαν στα 17.600 ευρώ από 23.500 ευρώ πριν.  Στον αντίποδα σε χώρες όπως οι Γερμανία, Αυστρία και Φινλανδία, κατά το εξεταζόμενο διάστημα, υπήρξε σημαντική αύξηση του πλούτου.  Συνολικά στην Ευρωζώνη, ο μέσος καθαρός πλούτος μειώθηκε κατά 10% από το 2010 έως και το 2014 σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ η ανισότητα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς αυξήθηκε, με την εισαγωγή φτώχειας από Ασία και Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive