Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ρώσος συγγραφέας χτυπά τη Γαλλία τη στιγμή που λαμβάνει την υψηλότερη λογοτεχνική τιμή

Ρώσος συγγραφέας χτυπά τη Γαλλία τη στιγμή που λαμβάνει την υψηλότερη λογοτεχνική τιμή
Ο Ρώσος συγγραφέας Andrei Makine διασύρει την "εγκληματική" Δύση, τη στιγμή που ελάμβανε την υψηλότερη λογοτεχνική διάκριση της Γαλλίας, αποκαλώντας τους τελευταίους 3 γάλλους προέδρους "αμαθείς αλαζόνες», κατά την είσοδό του στη Γαλλική Ακαδημία...
Ο συγγραφέας συνέχισε επικρίνοντας αυτό που αποκάλεσε ως "στρατηγική του χάους" της "εγκληματικής" Δύσης στη Μέση Ανατολή.   Ο Makine, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σιβηρία, αλλά γράφει τώρα στα γαλλικά. Κατηγόρησε τις "μεγάλες δυνάμεις" ότι "παίζουν με τη φωτιά παραδίδοντας τα όπλα στα χέρια των φονταμενταλιστών και ωθώντας τους σε μια στρατηγική του χάους στη Μέση Ανατολή".   «Ποιος σήμερα θα έχει το θράσος να αμφισβητήσει το μαρτύριο τόσων λαών, μουσουλμάνων ή ότιδήποτε άλλο, στο βωμό της νέας παγκοσμιοποιημένης παγκόσμιας τάξης;" ρώτησε κατά την τελετή εκλογής του στην Γαλλική Ακαδημία, την ανώτατη αρχή της χώρας στη γαλλική γλώσσα, η οποία τιμά τους καλύτερους συγγραφείς της γαλλικής γλώσσας.   Τα σχόλιά του ήρθαν ώρες μετά τις κατηγορίες του  Προέδρου Φρανσουά Ολάντ κατά της Ρωσίας ότι υπαναχωρεί από τον όρκο της για τη διαφύλαξη των αμάχων μετά την πτώση του Χαλεπίου.   Ο Makine επέκρινε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για τα "μισό εκατομμύριο παιδιά που σφαγιάστηκαν" μετά την εισβολή στο Ιράκ και "την τερατώδη καταστροφή της Λιβύης, την καταστροφή της Συρίας και τη βάρβαρη λεηλασία της Υεμένης".   «Άβουλοι λακέδες»   Επίσης, κατηγόρησε τη Δύση για την αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα αδελφοκτόνο πόλεμο ενορχηστρωμένο [στο Κίεβο] από τους στρατηγικούς εγκληματίες του ΝΑΤΟ και τους άβουλους Ευρωπαίους λακέδες τους».   Ο Makine, 59 ετών , κέρδισε το πιο διάσημο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας, το Prix Goncourt, για το μυθιστόρημά του το 1995 "Τα όνειρα των ρώσικων καλοκαιριών μου" επτά χρόνια αφού του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη χώρα.   Επέκρινε όμως κάθε πρόεδρο της χώρας υποδοχής του, μετά τον Φρανσουά Μιτεράν, για την «επαίσχυντη αλαζονεία με την οποία παραδέχονται την έλλειψη πολιτισμού τους".   «Αυτοί οι αμαθείς αλαζόνες έχουν ξεχάσει τη δύναμη της πένας του στρατηγού Ντε Γκωλ, η οποία, όπως αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ θα έπρεπε να είχε κερδίσει ένα βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας», είπε. "Ξεχνούν, αυτοί οι αδαείς στην εξουσία, ότι κάποτε οι γάλλοι πρόεδροι δεν διάβαζαν μόνο τα μυθιστορήματα, αλλά ήξεραν και πώς να τα γράψουν."   Ο Makine, εξελέγη για τη θέση στους "αθάνατους" ("immortals") το Μάρτιο μετά το θάνατο της συγγραφέα Άσσια Djebar, Αλγερινής καταγωγής. Υπάρχουν πάντα 40 ζώντες  αθάνατοι στην Γαλλική Ακαδημία, και οι νέοι εκλέγονται μόνο μετά το θάνατο του προκατόχου. Ωστόσο, εφόσον επιλεγεί κάποιος, κρατά αυτή την ακαδημαϊκή τιμή για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive