Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Λαμογιά με τη ρόδα στο Σύνταγμα, που τελικά είναι ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ, ΔΕΝ έχει άδεια και ΔΕΝ δουλεύει. Τι λέει ο Δήμος. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


(ΦΩΤΟ, Πάνω σε ... ΠΑΛΕΤΕΣ!! στηρίζεται η κατασκευή πολλών τόνων που θα "περιστρέφει" εκατοντάδες ανθρώπους & ΚΥΡΙΩΣ παιδια!!).

Σε φιάσκο και σε σκάνδαλο εξελίσσεται το θέμα της ρόδας που με αφορμή τις γιορτές εγκαταστάθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με δημοσιευματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την Πέμπτη, ξέσπασε μάλιστα μεγάλος σάλος....
Κατ’ αρχάς, η ρόδα έχει εγκατασταθεί χωρίς να έχει δοθεί έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ότι είναι ασφαλής. Γι αυτό και μέχρι τώρα -ήδη πέρασανΧριστούγεννα!- δεν μπορεί να λειτουργήσει. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδα στο Σύνταγμα
Άλλωστε και το ότι στηρίζεται σε κοινές ξύλινες παλέτες προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και δημιουργεί κινδύνους. Δεύτερον, αποκαλύφθηκε ότι η ρόδα τοποθετήθηκε μεν για να λειτουργεί δωρεάν την περίοδο των γιορτών, αλλά με την προοπτική μετά τις 20 Ιανουαρίου -και για τουλάχιστον δύο μήνες- να λειτουργεί με εισιτήριο το οποίο θα εισπράττει η ιδιοκτήτρια εταιρεία της. Πώς προέκυψε όμως η ρόδα; Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων έσπευσε να απαντήσει δίνοντας εξηγήσεις για την ακινητοποιημένη ρόδα στο Σύνταγμα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδα στο Σύνταγμα
«Η Ρόδα του Συντάγματος θα λειτουργήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρόδα στο Σύνταγμα
Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.
Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί
Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.
Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.

2 σχόλια:

  1. (...Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί....)

    ΑΝ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΗ ΠΑΝΙΨΥΛΗ ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΕΓΚΡΙΣΗΣ",ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΑΘΡΟΥ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ( ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΓΑΡ ) ΠΟΙΟΣ ΜΙΖΑΡΠΑΧΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΡΟΔΑΣ ΤΟΥ "ΘΑΝΑΤΟΥ".

    ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΕΜΩΝ, ΤΟ ΔΕ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ .

    ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007, ΟΤΑΝ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive